Rămâi conectat

Curier Județean

Un COLEGIU din ALBA se află în topul național după promovabilitatea la BACALAUREAT 2013

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba se mândrește cu Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” care se afla pe lista celor 20 de licee din țară cu o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat 2013.

În urma sesiunii de anul trecut, în România sunt 55 de licee în care niciun elev nu a reușit să obțină o medie de promovare. Din fericire județul Alba nu are reprezentant în topul rușinii, însă era foarte aproape. La Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Blaj, un singur absolvent din promoția curentă a reușit să obțină medie de trecere.

Disciplină militară, pentru performanțe civile

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost singurul liceu cu promovabilitate de 100% în 2012 și 2013 şi nu mare ar fi mirarea ca şi în 2014, toţi elevii care urmează această instituţie de învăţământ să treacă cu brio examenele. Mai mult decât atât, o statistică arată că de 15 ani, cea mai bună şcoală militară se află la Alba Iulia.

Ziua de 15 noiembrie 1919 a fost momentul de naștere a liceului militar, prin faptul că la aceasta dată a putut să aibă loc mica solemnitate de începere a cursurilor, zi memorată de zecile de promoții care vor urma şi care, sub deviza „Non scolae sed vitae discimus ”, prin activitatea lor şi prin rezultatele pe care le vor obține vor contribui la formarea prestigiului şi faimei „cuibului de șoimi” de la Mureș.

În urma numărului de elevi promovați la BAC pe locul 2 se află Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, iar pe ultima treaptă a podiumului se află Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea