Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat din Alba, condamnat de cinci ori la închisoare în Spania. Cine este și ce fapte a săvârșit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un aiudean (Anyos Sebastian Daniel) de 34 de ani, predat autorităţilor din Spania în luna iulie din 2017, se dovedeşte a avea un cazier impresionant în această ţară.

Anyos Sebastian Daniel a fost predat, iniţial, în baza unui mandat european de arestare, pentru a executa o pedeapsă de 6 luni de închisoare.

Curtea de Apel a constatat în iulie 2017 că autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european, emis de Judecătoria penală nr. 5 din Mostoles în baza unei sentinţe definitive din 2015 pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a măsurii de precauţie.

În fapt s-a reţinut că deşi avea interdicţia judecătorească să nu se apropie mai mult de 100 de metri de un local public din Mostoles, a încălcat interdicţia, fiind ridicat din zona interzisă de organele de poliţie.

Bărbatul a primit o amendă în valoare de 2.160 de euro, însă pentru că nu a plătit-o a fost condamnat la închisoare, arestat în România şi predat autorităţilor din ţara în care a săvârşit infracţiunea. Ulterior, s-a dovedit că bărbatul din Alba mai are la activ alte patru fapte de acest fel.

Astfel, în iulie 2018, de două ori în spetembrie 2018 şi în 21 ianaurie 2018, Curtea de Apel a admis cererile formulate de autorităţi judiciare din Spania şi a consmiţit ca predarea persoanei solicitate Anyos Sebastian Daniel să se facă şi pentru executarea a altor două pedepse de 6 luni de închisoare, una de 10 luni, respectiv o alta de 12 luni de închisoare.

Trei dintre hotărârile de condamnare au fost emise de Judecătoria penală din Mostoloes, iar una de instituţia similară din Pamplona. În total, pentru cele cinci condamnări, Anyos Sebastian Daniel a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea