Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un bărbat de 78 de ani a fost escrocat lejer de doi şarlatani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat de 78 de ani, din Alba Iulia, a căzut zilele trecute în plasa unor escroci destul de talentaţi. Adevărul este că planul celor doi ţepari a reuşit şi datorită bunăvoinţei excesive a seniorului înşelat… Miercuri, 7 septembrie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de victimă că a fost ţepuită de 500 de lei. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în ziua cu pricina, în jurul orelor 10.00, în timp ce se întorcea de la cumpărături, bărbatul a fost acostat de către o femeie (care pretindea că este cetăţean străin) şi care i-a solicitat să-i arate unde se află spitalul explicându-i că acolo este internat un prieten de-al său, victima unui accident rutier. Septuagenarul s-a oferit să-i arate personal femeii unde se află spitalul şi s-a deplasat împreună cu aceasta la un autoturism, înmatriculat în străinătate, ce era condus de un bărbat. Odată ajunşi la poarta Spitalului de Urgenţă Alba şoferul autoturismului a primit un telefon de la un pretins medic. „Medicul” i-a spus că trebuie să mai aştepte aproximativ două ore până primeşte rezultatele… radiografiei, context în care cei doi s-au oferit să-l conducă pe păgubit înapoi la locuinţa sa. Ajunşi acasă la victimă, şarlatanii l-au rugat să le permită să lase o borsetă în locuinţa sa, deoarece acolo se află o sumă mare de bani şi le e frică să o poarte cu ei. Omul a fost de acord. Cei doi ţepari l-au mai rugat pe septuagenar să le… împrumute suma de 500 lei, pentru că în borsetă nu aveau decât valută. Binevoitoare, victima a încuiat borseta într-o încăpere a locuinţei şi le-a predat escrocilor cheia…ca nu cumva să fie bănuit că ar atenta cumva la valorile pe care le primise în custodie. Mai mult, pentru că nu avea bani în locuinţă, omul s-a dus împreună cu cei doi la o bancă din municipiul Alba Iulia de unde a retras 500 lei, pe care i-a dat senin, bărbatului. După ce s-a întors acasă, septuagenarul s-a pus pe aşteptat. Şi a aşteptat o oră, două, trei…Evident, degeaba. Văzând că cei doi nu se mai întorc, a pătruns în camera unde depozitase borseta şi a scotocit în ea. Surpriză de infarct: în teşchereaua „valoroasă” erau îndesate numai hărtii (semn că ţeparii se pregătiseră din timp aşteptând doar ocazia şi victima perfectă). Bărbatul locuieşte împreună cu soţia sa, bolnavă şi imobilizată la pat (lucru ce nu i-a impresionat chiar deloc pe escroci). Poliţia Municipiului Alba Iulia continuă cercetările în vederea identificării autorilor pentru tragerea lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.
Şi pentru că există în continuare asemenea exemple incredibile, e absolut necesar să repetăm ce vă recomandă poliţia pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune: *Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni *Atenţie la vânzătorii ambulanţi sau la comercianţii fără autorizaţii: s-ar putea să plătiţi pentru un produs mai mult decât valorează * Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse şi promoţii atrăgătoare sau prestarea de servicii în gospodărie. Dacă sunteţi de acord cu prestarea de servicii, manifestaţi o atenţie deosebită faţă de persoanele respective şi protejaţi-vă bunurile din locuinţă *Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi fie la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează *Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 şi un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului! Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune!
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea