Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un an de închisoare suplimentar, pentru un deținut recalcitrant al Penitenciarului Aiud: A spart un televizor, suportul și geamurile camerei de deținere

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un an de închisoare suplimentar, pentru un deținut recalcitrant al Penitenciarului Aiud: A spart un televizor, suportul și geamurile camerei de deținere

Un deținut al Penitenciarului Aiud s-a ales cu o majorare, cu un an, a pedepsei închisorii, după ce a distrus un televizor, suportul televizorului și geamurile din camera de deținere.

În data de 16 decembrie 2021, inculpatul era încarcerat în Penitenciarul Aiud, în executarea unei pedepse privative de libertate.

Inculpatul era cazat pe secția E1, în camera de deținere nr. 35. Întrucât s-a înfuriat că nu este transferat pe secția E4, inculpatul a procedat la distrugerea suportului pentru televizor, a telefonului și a geamurilor din camera de deținere, lovindu-le cu pumnul.

Această stare de fapt a fost confirmată de către un martor, care se afla în aceeași cameră cu inculpatul la data comiterii faptei.

Totodată, un alt martor a arătat că, în calitate de agent supraveghetor, în data de 16.12.2021, în jurul orei 15.00, s-a deplasat în camera de deținere nr. 35 de pe secția E1, unde a constatat că inculpatul a distrus bunurile menționate anterior, aspect reiterat de către colegul său, martorul.

De asemenea, situația de fapt a fost recunoscută în totalitate de către inculpat, atât în cursul urmăririi penale, cât și în fața instanței, la primul termen de judecată.

Astfel, Judecătoria Aiud a hotărât că „În temeiul art. 396 alin. (1), (2) și (10) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpat, în prezent deținut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 6 luni de închisoare, pentru comiterea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. (1) din Codul Penal, cu aplic. art. 41 alin. (1) și art. 43 alin. (1) din Codul penal (fapta din data de 16.12.2021 – persoana vătămată Penitenciarul Aiud);

Constată că fapta pentru care s-a dispus condamnarea a fost comisă în stare de concurs real în raport de faptele pentru care inculpatul a fost condamnat prin Sentința penală, pronunțată de Judecătoria Aiud, în dosarul, definitivă în data de 19.01.2022, prin neexercitarea căii de atac, la 3 pedepse de câte 6 luni de închisoare, pentru comiterea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. (1) din Codul Penal, cu aplic. art. 41 alin. (1) și art. 43 alin. (1) din Codul penal (faptele din 15.07.2019, 06.08.2019 și 22.10.2019 – persoana vătămată Penitenciarul Aiud);

Descontopeşte pedeapsa rezultantă stabilită prin Sentința penală, pronunțată de Judecătoria Aiud, repune în individualitate pedepsele componente, astfel cum au fost redate anterior, și înlătură sporul aplicat.

În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din Codul penal, contopește pedepsele principale dispuse anterior, prin aplicarea celei mai grele, de 6 luni de închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din restul pedepselor cu închisoarea, respectiv 6 luni, stabilind pedeapsa rezultantă parțială de un an de închisoare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Antrenorul Alexandru Kalanyos: „La golul lui Stanciu contra Ucrainei, am trăit senzațiile de la Mondialul din 1994, la reușitele lui Hagi și Dumitrescu”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alexandru Kalanyos, antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Stanciu, lansat în fotbal la Unirea Alba Iulia, a povestit cum a trăit reușita „diamantului” albaiulian în partida de poveste de debut la Euro 2024, în România – Ucraina scor 3-0, cu o execuție măiastră. „După meciul amical cu Liechtenstein, acel 0-0, am ieșit la o masă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea