Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un alt poliţist din cadrul IPJ Alba a refuzat mita

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 17 martie  a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie  (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, au prins în flagrant o persoană care a încercat să mituiască un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu suma de 50 de euro.

Potrivit IPJ Alba, “în data de 17 martie 2014, ora 10.30, un poliţist al Postului de poliţie Cut, aflându-se în timpul serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza  comunei Cut, a oprit un autoturism condus de F.C., de 40 de ani, din comuna Jina, judeţul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, poliţistul a constatat faptul că asigurarea pentru răspundere civilă a autovehiculului era expirată, contravenţie sancţionată de lege cu amendă şi măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

În momentul în care conducătorul auto a fost informat în legătură cu faptul că va fi sancţionat, i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Agentul de poliţie s-a desistat de propunerea făcută de către F.C. şi a informat de îndată structurile specializate care au realizat prinderea în flagrant, în timp ce conducătorul auto îi oferea polițistului suma de 50 de euro.

Împotriva lui F.C. a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Tribunalul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirea infracțiunii de  dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin 1 Cod Penal.”

Vă reamintim că în urmă cu doar câteva zile un ca similar a avut loc la Blaj. Polițistul model a refuzat o mită de 110 euro.

Tribunalul Alba:

“Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul FURDUI CORNEL pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța de dispunere a măsurii controlului judiciar, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 17 martie 2014, inculpatul FURDUI CORNEL a fost oprit pentru control pe DJ 106M Cut, județul Alba, de către un agent de poliție în timp ce conducea un autoturism marca Mercedez Benz. În urma controlului s-a constatat că asigurarea obligatorie a autoturismului expirase din data de 14.03.2014, ocazie în care agentul de poliție i-a solicitat conducătorului auto să-l însoțească la Postul de Poliție Cut,  județul Alba pentru a lua măsurile legale.

Inculpatul i-a oferit și dat agentului de poliție suma de 50 Euro, în scopul neîndeplinirii actelor privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv a nu-i aplica sancțiunea contravențională a amenzii și a nu-i ridica plăcuțele cu numărul de înmatriculare a autoturismului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul FURDUI CORNEL trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței acestuia;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lui, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este solicitat

d) să nu depășească limita teritorială a localității de domiciliu decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;

e) să nu se apropie de agentul de poliție care a făcut denunțul și să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nici o cale.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea