Rămâi conectat

Actualitate

Un albaiulian îi adresează o scrisoare deschisă domnului Florin Georgescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule ministru Florin Georgescu,

Vreau să vă aduceți aminte de perioada primului dumneavoastră mandat de ministru de finanțe din perioada 1992-1996, cu tot ceea ce a însemnat, de la  inflația care amintea de republica de la Weimar, la manifestațiile din strada și grevele din acea perioadă.

România perioada 1992-1996

Vă rog respectuos să nu susțineți măsurile din perioadă 1992-1996 pentru a putea păstra echilibrul bugetar.

Vă rog de asemenea să țineți cont de faptul că deși datoria publică a României este mică în comparație cu alte state europene, aceasta s-a dublat de la începutul crizei. Dar între inflație și deprecierea leului sau creșterea datoriei publice o prefer pe cea de-a doua, având în vedere faptul că la momentul de față ne împrumutăm chiar mai ieftin decât unele state europene care au o povară mult mai mare a datoriei publice.

Vă rog să susțineți reducerea cheltuielilor statului român prin sistarea plăților către religiile din România, care printr-un lobby extrem de puternic și din motive electorale au reușit să aducă clasa politică în genunchi și să obțină finanțările pe care le-au solicitat în ciuda subfinanțării din sistemul medical, sistemul educațional, infrastructură, etc.

Va rog să susțineți creșterea colectării la bugetul de stat prin toate mijloacele, de la reducerea evaziunii la susținerea legalizării prostituției. Pe lângă faptul că am da un cadru legal unui fenomen omniprezent în lume, am reuși prin taxarea serviciilor respective să creștem veniturile la bugetul de stat.

Vă rog în măsura posibilităților să susțineți scăderea poverii fiscale aplicate pe muncă. În acest fel o mare parte a muncii la negru ar ieși la suprafața economiei ceea ce ar alimenta pe lângă bugetul de stat și bugetele de pensii și de sănătate unde avem anual deficite de miliarde de euro.

Vă rog să luați în calcul eliminarea impozitului de 16% pe dividende, chiar și cu o eventuală creștere a cotei unice, fapt care va avea ca efect imediat creșterea încasările la buget.

Vă rog să țineți cont de faptul că toate creșterile veniturilor bugetarilor, așa numitele restituiri de salarii tăiate, nu au nici un efect real datorită deprecierii leului în condițiile în care avem o economie euroizată și prețul barilului de petrol se calculează în dolari.

Vă rog să susțineți reducerea numărului de bugetari și să reduceți această povară fiscală de pe umerii statului român, a cărui aparat de stat a rămas nereformat, birocratic și care în mare măsură nu mai corespunde mileniului trei, nici din punct de vedere al serviciilor și nici din punct de vedere al organizării.

Nu în ultimul rând vă rog să nu permiteți să se blocheze economia prin acumularea de arierate. Vă rog să insistați asupra plății facturilor către firmele care au contracte cu statul la scadență și să acordați rambursările de T.V.A. la timp pentru că prin devalorizarea masivă a leului, companiile oricum au pierdut mult din valoarea reală a sumelor rambursate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea