Rămâi conectat

Actualitate

Un albaiulian îi adresează o scrisoare deschisă domnului Florin Georgescu

Publicat

în

Domnule ministru Florin Georgescu,

Vreau să vă aduceți aminte de perioada primului dumneavoastră mandat de ministru de finanțe din perioada 1992-1996, cu tot ceea ce a însemnat, de la  inflația care amintea de republica de la Weimar, la manifestațiile din strada și grevele din acea perioadă.

România perioada 1992-1996

Elit - Gustul Desăvârșit

Vă rog respectuos să nu susțineți măsurile din perioadă 1992-1996 pentru a putea păstra echilibrul bugetar.

Vă rog de asemenea să țineți cont de faptul că deși datoria publică a României este mică în comparație cu alte state europene, aceasta s-a dublat de la începutul crizei. Dar între inflație și deprecierea leului sau creșterea datoriei publice o prefer pe cea de-a doua, având în vedere faptul că la momentul de față ne împrumutăm chiar mai ieftin decât unele state europene care au o povară mult mai mare a datoriei publice.

Vă rog să susțineți reducerea cheltuielilor statului român prin sistarea plăților către religiile din România, care printr-un lobby extrem de puternic și din motive electorale au reușit să aducă clasa politică în genunchi și să obțină finanțările pe care le-au solicitat în ciuda subfinanțării din sistemul medical, sistemul educațional, infrastructură, etc.

Va rog să susțineți creșterea colectării la bugetul de stat prin toate mijloacele, de la reducerea evaziunii la susținerea legalizării prostituției. Pe lângă faptul că am da un cadru legal unui fenomen omniprezent în lume, am reuși prin taxarea serviciilor respective să creștem veniturile la bugetul de stat.

Vă rog în măsura posibilităților să susțineți scăderea poverii fiscale aplicate pe muncă. În acest fel o mare parte a muncii la negru ar ieși la suprafața economiei ceea ce ar alimenta pe lângă bugetul de stat și bugetele de pensii și de sănătate unde avem anual deficite de miliarde de euro.

Vă rog să luați în calcul eliminarea impozitului de 16% pe dividende, chiar și cu o eventuală creștere a cotei unice, fapt care va avea ca efect imediat creșterea încasările la buget.

Vă rog să țineți cont de faptul că toate creșterile veniturilor bugetarilor, așa numitele restituiri de salarii tăiate, nu au nici un efect real datorită deprecierii leului în condițiile în care avem o economie euroizată și prețul barilului de petrol se calculează în dolari.

Vă rog să susțineți reducerea numărului de bugetari și să reduceți această povară fiscală de pe umerii statului român, a cărui aparat de stat a rămas nereformat, birocratic și care în mare măsură nu mai corespunde mileniului trei, nici din punct de vedere al serviciilor și nici din punct de vedere al organizării.

Nu în ultimul rând vă rog să nu permiteți să se blocheze economia prin acumularea de arierate. Vă rog să insistați asupra plății facturilor către firmele care au contracte cu statul la scadență și să acordați rambursările de T.V.A. la timp pentru că prin devalorizarea masivă a leului, companiile oricum au pierdut mult din valoarea reală a sumelor rambursate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Românul suspect de variola maimuței, din Grecia, are varicelă. A fost transferat la un spital din Atena, împreună cu iubita lui

Publicat

în

Românul suspect de variola maimuței, din Grecia, are varicelă. A fost transferat la un spital din Atena, împreună cu iubita lui

Primul caz de variola maimuței a fost anunțat de către Grecia, în cursul zilei de sâmbătă, la un turist român, de 29 de ani, care a călătorit în vacanță din Marea Britanie în Kefalonia, împreună cu iubita lui. În urma testelor, rezultatul acestora a arătat că acesta are varicelă, nu variola maimuței, arată un comunicat al Ministerului Sănătății de la Atena.

Inițial, pacientul a fost prezentat drept un turist britanic. Televiziunea SKAI a anunțat însă că este vorba despre un român în vârstă de 29 de ani, care a călătorit din Marea Britanie.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Într-o examinare de laborator a unei probe din cazul suspect al bărbatului care este tratat la Spitalul Attikon, nu a fost detectat niciun virus de variola maimuței, în timp ce proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei.”, a anunțat Ministerul elen al Greciei, care precizează că erupțiile cutanate care au apărut pe corpul pacientului sunt din cauza varicelei.

Atât românul, cât și iubita lui, care e suspectă asimptomatică, sunt tratați în camere cu presiune negativă la spitalul din Atena.

Cei doi au fost aduși sâmbătă seara târziu din Kefalonia, în camere barice, izolați, cu un avion, și internați la Attikon.

Potrivit Ministerului Sănătății din Grecia, examinările testelor românului au fost efectuate la Laboratorul de Referință (Laboratorul de Microbiologie, Școala de Medicină AUTh) pentru Variolă și la Laboratorul de Microbiologie al Spitalului Attikon.

„Virusul varicela, deși conține variola sintetică, este diferit de virusurile care provoacă variola sau variola maimuței. Există o legătură între simptome și apariția leziunilor cutanate cauzate de varicelă și variolă, sau variola maimuței.”, mai precizează autoritățile elene.

„Variola a fost eradicată din rândul populației umane din 1980, în timp ce varicela este o boală comună care provoacă aproximativ 4 milioane de infecții la copii. Există un vaccin disponibil pentru varicelă și provoacă o boală mai ușoară decât variola.”, mai spune sursa citată.

Sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vești proaste pentru românii cu credite. Indicele ROBOR va continua să crească până la finalul anului

Publicat

în

Vești proaste pentru românii cu credite. Indicele ROBOR va continua să crească până la finalul anului

Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională, a declarat faptul că dobânzile la credite vor continua să crească. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, o să continue să crească până la sfârșitul anului.

„Sigur că vor crește, pentru că dacă ne uităm numai la când a început războiul, din 24 februarie și până vineri, când avem ultima rată calculată, nu a fost zi de la Dumnezeu în care ROBOR să nu crească. Zi de zi, fără nicio excepție. Va crește în continuare tot așa”, a spus Vasilescu, la Antena 3, întrebat ce se va întâmpla cu dobânzile la credite, până la finalul acestui an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Vasilescu consideră că soluția mutării de la ROBOR la indicele IRCC nu e una perfectă.

„Trebuie să te gândești foarte bine când faci un asemenea gest dacă îl faci numai pentru că poți să îl faci sau îl faci pentru că ești strâns cu ușa. Riscurile sunt foarte mari – în primul rând, dacă ne uităm pe tabelul de vineri al creșterii ROBOR-ului vom vedea că de la ratele peste noapte care sunt de 3,84, mergem în continuare la rata pe 3 luni cu creștere la 5,71 și la rata pe 12 luni cu 6,11 – asta arată că dobânzile sunt în creștere. Și în România, și în China, spune Vasilescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Câți ani va dura aderarea Ucrainei la UE: Francezii vorbesc de DECENII

Publicat

în

Câți ani va dura aderarea Ucrainei la UE: Francezii vorbesc de DECENII

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ”indubitabil 15 sau 20 de ani”, a estimat duminică ministrul delegat francez pentru afaceri europene Clement Beaune, potrivit căruia ţara în cauză poate intra între timp în comunitatea politică europeană propusă de preşedintele francez Emmanuel Macron, transmite AFP.

Trebuie să fim oneşti. Dacă spunem că Ucraina va intra în UE în şase luni, un an sau doi ani, am minţi. Nu ar fi adevărat. Vor fi indubitabil 15 sau 20 ani, este foarte mult, a declarat Beaune, a cărui ţară asigură până la 30 iunie preşedinţia semestrială a Consiliului UE, pentru postul Radio J.

În acest timp, este nevoie de un proiect politic în care ucrainenii pot intra, a adăugat reprezentantul Parisului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Preşedintele francez Emmanuel Macron a explicat joi că eventuala comunitate politică europeană pe care a propus-o la începutul lunii mai ar fi complementară procesului de aderare la Uniunea Europeană şi nu o alternativă la acesta.

Macron a prezentat acest proiect pe 9 mai în faţa Parlamentului European la Strasbourg, în plină dezbatere privind lansarea procesului de aderare a Ucrainei, ţară invadată militar de Rusia.

El afirma cu acea ocazie că ar fi nevoie de decenii pentru ca Ucraina să adere la UE şi sugera că între timp ţara poate face parte dintr-o comunitate politică europeană care ar putea include Regatul Unit, ţară ieşită din UE în 2020, sau Republica Moldova.

Acest proiect, care ar urma să fie dezbătut la Consiliul European de la Bruxelles de la finalul lunii iunie, a fost deja criticat de unii lideri europeni, precum preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, în opinia căruia proiectul ar reflecta o lipsă de voinţă de a integra rapid Ucraina în interiorul UE, notează Agerpres.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare