Rămâi conectat

Actualitate

UE a decis: Străinii vor putea cumpăra teren nelimitat în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul României ce prevedea limitarea la 100 de hectare a vânzării și cumpărării de terenuri agricole de către persoane fizice, a fost respins de Uniunea Europeană care a motivat că aceeași limită nu se aplică și companiilor.

Ministerul Agriculturii a dorit să ia această măsură pentru ca să oprească avântul străinilor care vor să achiziționeze pământ pentru agricultură, după liberalizarea pieței, care va avea loc la 1 ianuarie 2014.

În plus, oficialii europeni nu sunt de acord nici cu obligația de a avea cinci ani experiență de profil pentru cei care fac investiții, deoarece îi dezavantajează pe tinerii care doresc să se mute în mediul rural.
De altfel, UE a respins și crearea unei instituții care să intervină în relația dintre cumpărător și vânzător și să avizeze prețul și tranzacția.

În consecință, străinii pot cumpăra „la liber” terenuri agricole în România, iar ”șansele pentru realizarea unui nou proiect legislativ pe această temă sunt mici, deoarece noi suntem cei care cerem bani de la UE”, după cum susțin reprezentanții ministerului de resort.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat în repetate rânduri că statul va lua unele măsuri, în 2013, pentru a limita cumpărările de teren de către străini, după liberalizarea pieței, la 1 ianuarie 2014, stipulată în Tratatul de aderare la UE.

În prezent, străinii pot cumpăra terenuri în Romania numai dacă înființează o firmă.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea