Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

„U” Cluj – Volei Alba Blaj 2-3, în Divizia A1 la volei feminin *Succes dezamăgitor pentru formaţia blăjeană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Volei Alba Blaj s-a chinuit mult cu ultima clasată din prima ligă, respectiv „U” Cluj Napoca, în deplasare, formaţia lui Marius Macarie impunându-se la limită, 3-2 (21-25, 25-19, 26-24, 24-26, 15-13), în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Studentele de pe Someş au pierdut toate cele 15 partide susţinute până în această rundă, dar au fost la un pas să producă o uriaşă supriză în faţa unei formaţii ce nu se regăseşte în retur. Şi asta în condiţiile în care contracandidata la locul 4, CSM Bucureşti a reuşit „bomba” şi a învins campioana Tomis Constanţa cu 3-1…

*Punct pierdut, joc modest!!!!

A fost chinul de pe lume. Dar şi aşa modest cum am evoluat, puteam învinge 3-1. După modul cum ne-am prezentat ne bucurăm că am luat două puncte. A fost şi un arbitraj şmecheresc, însă prestaţia arbitrilor nu reprezintă o scuză pentru cum am jucat„, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu. La fel ca şi în partida tur, din Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj a pierdut un punct în faţa unei echipe net inferioare, ultima clasată, care n-a cunoscut gustul victoriei în acest sezon şi a acumulat numai 4 puncte, din care jumătate cu echipa din Blaj.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Semnal de alarmă

La un pas de o surpriză neplăcută, nou-promovata s-a chinuit serios pe Someş, s-a prezentat modest şi a dezamăgit într-o partidă în care trebuia să adune toate punctele şi să o câştige la pas. Volei Alba Blaj înregistrează în 2013 un recul evident al prestaţiilor, nou-venitele nu s-au integrat încă, există animozităţi în echipă, iar jocul lasă mult de dorit. „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu echipa, dar este evidentă o scădere de turaţie şi trebuie să identificăm cauzele. Nu prea există motive de bucurie şi nici scuze prea multe, când pierzi nepermis un punct„, a mai spus Ştefănescu.

*Macarie – tirul spre jucătoare: „nu câştigi un meci doar intrând în teren”

Antrenorul Marius Macarie a fost foarte dezamăgit după evoluţia propriei echipe în partida de la Cluj. „Se pare că „U” Cluj a căpătat rol de naş pentru noi şi am pierdut un nou punct în compania lor. Nu se poate să intri în teren şi să crezi că învingi fără să lupţi, doar prin prisma poziţiei din clasament şi apoi când nu-ţi iese jocul să intri în vrie. Sincer, se poate spune că a fost cel mai prost meci al nostru până în prezent„, a spus Macarie, cu trimitere directă spre prestaţia voleibalistelor. „Sper să fie un duş rece, din care să tragem învăţăminte. Am venit după trei puncte, am ratat unul, dar după modul cum ne-am comportat, mai degrabă ne bucură că le-am luat pe celelalte două„, a afirmat tehnicianul echipei clasate pe locul 4. „Mă îngrijorează prestaţia, una modestă şi trebuie să facem o analiză mai clară a ultimelor meciuri, să vedem unde greşim şi ce se întâmplă. N-ar fi excluse şi sancţiuni, dacă se consideră oportună aplicarea lor de către conducere„, a concluzionat Marius Macarie. Volei Alba Blaj are 31 de puncte după etapa a 17-a (11 victorii şi 5 înfrângeri).

Pentru echipa lui Marius Macarie au evoluat Alice Kapelovies, Adriana Dudnic, Bojana Stojkovic, Irina Alexandru, Marija Sandic, Vali Rusu, Laura Mastahac (libero), mai intrând Sherisa Livingston, Josefina Fernandez, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş. În etapa viitoare, sâmbătă,  16 februarie, Volei Alba Blaj va juca tot în deplasare, cu CSM Lugoj.

Foto Dragoş BASARABA

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Avertizmentul Gazprom: Preţurile la gaze ar putea creşte în această iarnă cu 60%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Avertizmentul Gazprom: Preţurile la gaze ar putea creşte în această iarnă cu 60%

Preţurile europene la gaze ar putea creşte iarna aceasta cu 60%, a anunţat marţi Gazprom, la peste 4.000 dolari per 1.000 metri cubi, deoarece exporturile şi producţia companiei ruse de stat continuă să scadă, în urma sancţiunilor occidentale, transmite Reuters.

Fluxurile de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, s-au situat la un nivel redus anul acesta, după ce o rută a fost închisă când Moscova a trimis trupe în Ucraina, în februarie, şi după ce sancţiunile au dus la o dispută privind echipamentul folosit pentru gazoductul Nord Stream 1. Ca rezultat, preţul gazelor a crescut.

„Preţurile gazelor pe piaţa spot din Europa au atins 2.500 dolari (per 1.000 metri cubi). Conform unor estimări conservatoare, dacă tendinţa persistă, preţurile vor depăşi 4.000 dolari per 1.000 metri cubi iarna aceasta”, susţine Gazprom.

Elit - Gustul Desăvârșit

În primăvară, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un Megawatt oră (MWh), iar marţi se situau la aproximativ 226 euro pentru un Megawatt oră, dar mult peste nivelul la care erau în urmă cu un an, de aproximativ 46 euro per MWh.

Kievul a închis una din rutele Gazprom pentru exporturile spre Europa, în timp ce Gazprom a redus livrările la doar 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream 1 spre Germania, din cauza disputei privind echipamentul.

Per total, exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut cu 36,2%, la 78,5 miliarde metri cubi, în perioada ianuarie – 15 august, în timp ce producţia a înregistrat un declin de 13,2%, la 274,8 miliarde metri cubi, faţă de anul precedent, se arată în comunicatul companiei ruse.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Măsuri dure pentru companiile de utilități din Germania. TVA-ul pentru gaze va scădea de la 19% la 7%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Măsuri dure pentru companiile de utilități din Germania. TVA-ul pentru gaze va scădea de la 19% la 7%

Până în luna martie, Germania va reduce TVA-ul aplicat la gaze naturale, de la 19% la 7%, pentru a putea determina companiile să scadă prețurile aplicate consumatorilor.

”Ne aşteptăm ca întreprinderile să aplice 100% clienţilor această scădere”, a declarat cancelarul german Olaf Scholtz, care a mai subliniat că „Având această măsură, reducem per ansamblu povara asupra clienţilor mai mult decât povara creată de noua taxă pe gaze. Reducerea TVA se va aplica atât timp cât va fi colectată taxa pe gaze”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot în cursul acestei săptămâni, Guvernul german a anunţat impunerea unei noi taxe pe gaze, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti. Noua taxă va fi impusă de la 1 octombrie şi va rămâne în vigoare până la finalul lunii martie 2024.

Nivelul taxei a fost stabilit la 2,419 eurocenţi/kWh şi va duce la creşterea facturilor de energie atât pentru companii cât şi pentru gospodării. Veniturile obţinute de pe urma noii taxe pe gaze vor fi folosite pentru a compensa costurile suplimentare suportate de importatorii de gaze, 12 dintre aceşti solicitând deja compensaţii de aproximativ 34 miliarde de euro, conform Ministerului Economiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ce se va întâmpla cu salariile românilor şi cu contractele de muncă: Explicațiile ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce se va întâmpla cu salariile românilor şi cu contractele de muncă: Explicațiile ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat miercuri, mai multe explicații despre ce se va întâmpla cu salariile românilor şi cu contractele de muncă. Mai mult, ministrul a explicat care este capcana din contractele part-time de care majoritatea românilor nu sunt conștienți în acest moment.

Potrivit noului Cod Fiscal, începând de luni, 1 august, a intrat în vigoare suprataxarea contractelor part-time. Din această cauză firmele, mai ales cele mici, nu își mai permit să plătească noile sume percepute de statul român.

În acest context, sute de mii de români, printre care bone, femei care fac curățenie sau grădinari, IT-iști, jurnaliști, ar putea să aibă venituri mai mici sau chiar să fie concediați, după ce guvernul a decis ca pentru contractele part-time, să se plătească contribuţii şi impozit la nivelul salariului minim.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întrebat ce se întâmplă cu cei care au salariul minim şi ce măsuri de ajutor are în vedere guvernul, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus.

„Este un prim pas pe care l-am făcut cu cei din agricultură instituind salariul minim de 3.000 de lei cu o fiscalitate mai mică.

Al doilea pas a fost punerea la dispoziție a mediului privat posibilitatea majorării salariului minim cu 200 de lei care sunt netaxabili.

Şi al treilea pas demarăm o discuție acum la sfârșit de an în consiliul cu partenerii sociali, sindicatele şi patronatele pentru a identifica o soluţie, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a spus Marius Budăi.

„Mi-e greu să înțeleg cum cineva poate trăi dintr-un contract part-time cu salariul minim”

„Zilnic mii de contracte de muncă se transformă din part-time în contracte cu normă întreagă, lucru care s-a mai întâmplat odată când am introdus această măsură.

Colegul meu, Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a spus clar că dacă în implementare măsurilor mai găsim anumite excepții pe care trebuie să le facem de la această lege putem discuta, însă îmi este foarte greu să înțeleg cum cineva poate trăi dintr-un contract part-time cu salariul minim”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

De ce au românii pensia minimă

„Când am fost director la o casă de pensii la Botoșani realizam audiențe la televiziunea locală. Primeam telefoane de la cetăţeni unde răspundeam pe loc sau a doua zi. Organizam şi audiențe în judeţ şi discutam cu pensionarii pentru a le cunoaște problemele. Erau multe discuții cu am lucrat 20-30 de ani şi am pensia minimă.

Peste 10.000 de dosare le-am luat filă cu filă. Ce am găsit acolo este tragic. Timp de 15-20-25 de ani la unii stagiul de cotizare în cel mai bun caz salariul minim normă întreagă, dar majoritatea cu fracţiune de normă, adică acel lucru cu 2 lei pe hârtie şi 5 în mână. Acest lucru se va răsfrânge supra actualilor lucrători când vor ieşi la pensie. (…)

Nu poţi să ții un om la muncă 8-10 ore şi să îl plătești cu jumătate de normă”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea