Rămâi conectat

Actualitate

Turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în medie circa 2.200 de lei/persoană, în primul semestru din acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Institutul Național de Statistică arată că turiștii nerezidenți sosiți în România în primul semestru al acestui an au cheltuit, în medie, 2.199,4 lei/persoană.

În semestrul I din 2017, numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 1,204 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2,650 miliarde de lei.

Pe de altă parte, numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective, în trimestrul II din acest an, a fost de 759.000, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1,619 miliarde de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform INS, principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în trimestrul II, l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (57,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 58,6% din total. Cel de-al doilea motiv al sejurului petrecut de către nerezidenți în România l-a reprezentat cel al călătoriilor în scop particular (42,4% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (70%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (51,8%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (83,5%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,4%.

De asemenea, din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 43,7% au fost cele pentru alimentele și băuturi, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 33,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 57,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 33,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 50,4% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 30,3% si-au organizat singuri sejurul.

Tot în trimestrul secund, principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (77,2% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,8%, urmate de autocare și autobuze cu 9,2%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,8%.

În primele șase luni ale anului, principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (60,5% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 61,5% din total.

Un alt motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (39,5% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (67%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (86,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 41,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 34,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri au reprezentat 41,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Potrivit datelor INS, 49,3% din totalul nerezidenților sosiți în România și-au organizat sejurul prin agenții de turism, în timp ce 31,7% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de către turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (78,7% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,6%, urmate de autocare și autobuze cu 7,8%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,9%.

Sursa Agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

COD GALBEN de VÂNT puternic în Alba și alte județe. Rafale între 50-70 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANM a emis duminică, 2 octombrie 2022, o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă în Alba și alte județe din țară până la ora 13.15.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10.15-13.15, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h. În Alba este vizată zona joasă a județului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Instituţiile publice vor fi obligate să posteze online cereri şi formulare care pot fi descărcate şi editate pe computer. Actul normativ, adoptat de Guvern

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Instituţiile publice vor fi obligate să posteze online cereri şi formulare care pot fi descărcate şi editate pe computer. Actul normativ, adoptat de Guvern

Executivul de la București a adoptat în cursul zilei de joi, 29 septembrie, un act normativ care spunce că instituţiile administraţiei publice centrale vor fi obligate să publice online modele de formulare sau cereri aferente serviciilor pe care le oferă cetăţenilor, documentele trebuind să fie într-un format care să permită descărcarea şi editarea pe computer, potrivit news.ro.

Guvernul a aprobat, joi, un proiect de lege care modifică Ordonanţa 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice.

”Instituţiile publice, organele de specialitate ale administraţiei publice centrale vor avea obligaţia să publice din oficiu informaţii şi modele de formulare sau cereri aferente tuturor categoriilor de servicii publice pe care le furnizează, în format electronic, atât pe website-ul propriu, cât şi pe punctul de contact unic electronic în varianta actualizată, într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea, pentru ca beneficiarii să poată completa pe calculator aceste date”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

O parte din gazele din Marea Neagră au fost deja vândute unei companii străine pe trei ani. Reacția eurodeputatului Rareș Bogdan

BONTEA Alexandru

Publicat

în

O parte din gazele din Marea Neagră au fost deja vândute unei companii străine pe trei ani. Reacția eurodeputatului Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, eurodeputatul liberal a declarat faptul că este mâhnit de gazul care este extras de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, care a fost deja contractată de grupul Engie pe trei ani, ceea ce, în opinia acestuia, este o problema ce contravine legii în România.

Rareș Bogdan spune că există o lege extrem de clară, iar prioritatea o are statul român și doar dacă statul român refuză, atunci gazul respectiv poate intra pe piața internațională.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Mă supără sau sunt profund mâhnit că acest gaz care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani, ceea ce este o chestiune care contravine legii în România, pentru că, în mod normal, gazul respectiv pot să îl export la un jucător european doar după ce în țara respectivă ți se dă hârtie, ți se dă hotărâre că refuză gazul”, a spus Rareș Bogdan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea