Trei persoane din Alba Iulia, cercetate PENAL pentru comunicarea de informații false și instigare publică pe facebook

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine.

La data de 28 martie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 din Codul Penal, de către doi tineri, de 21 și 22 de ani, din Alba Iulia, care, la data de 27 martie 2020, ar fi publicat pe o rețea de socializare informația potrivit căreia un polițist ar fi fost agresat, în Alba Iulia, ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv aplicarea de sancțiuni contravenționale.

ELIT

Totodată, polițiștii s-au sesizat și cu privire la fapta de instigare publică, prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal, care ar fi fost săvârșită de un tânăr de 35 de ani, din Alba Iulia, care ar fi comentat la una dintre postările false, îndemnând la agresarea forțelor de ordine.

Cercetările sunt continuate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...