Trei mărșăluitoare de la CS Unirea Alba Iulia la naționalele de 10 kilometri | CS Unirea Alba Iulia – vicecampioană națională la cros

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, la București, pe un traseu amenajat în jurul Arenei Naționale, se va desfășura Campionatul Național de marș, seniori și tineret, masculin, pe distanța de 50 kilometri – masculin și feminin, pe distanța de 10 kilometri.

La start se aliniază și trei sportive din Cetatea Marii Uniri, Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița), Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița) și Georgiana Jid (CS Unirea Alba Iulia), pregătite de antrenorul Gabriel Avram. “Ne propunem să cucerim un număr de trei medalii, atât la individual, cât și pe echipe”, a transmis Gabriel Avram.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În acest an, zestrea marșului albaiulian cuprinde șase medalii câștigate la nivel național. Mai întâi, la naționalele de iarnă de la Botoșani, în luna martie, Mihaela Acatrinei a luat medalia de argint la senioare, iar Georgiana Jid pe cea de bronz la tineret. Au urmat Campionatele Naționale de 20 kilometri marș, de la Pitești, din iulie, unde la senioare primele două poziții au fost ocupate de Ana Rodean – campioană națională și Mihaela Acatrinei – vicecampioană națională. Echipa CS Unirea Alba Iulia a cucerit aurul, iar Georgiana Jid a terminat pe poziția a treia în cursa junioarelor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*CS Unirea Alba Iulia – vicecampioană națională la cros

În acest context, mai precizăm faptul că echipa CS Unirea Alba Iulia și-a adjudecat recent medaliile de argint la Campionatul Național de Cros pentru seniori, tineret și juniori 1 de la Băile Felix. La titlul de vicecampioană națională la senioare (locul întâi CSM Cluj-Napoca, locul al treilea – CSM Craiova) au contribuit Ana Rodean – locul 5 la individual, Mihaela Acatrinei – locul 8 și Georgiana Jid – locul 12, fete ce au concurat pe distanța de 8000 de metri. În respectiva competiție au mai participat și alți atleți din Alba, respectiv Adelina Petruța (CSȘ Blaj) – junioare 1 (4000 metri, locul 20), George Fleșer (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) – juniori 1 (6000 metri, locul 19), Alex Stoica – juniori 1 (LPS Alba Iulia, locul 25), Andrei Cioca – juniori 1 (LPS Alba Iulia, locul 43) și Robert Cristea – juniori 1 (LPS Alba Iulia, locul 44).

Dan HENEGAR