Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei elevi ai Colegiului Național Militar Alba Iulia depistați pozitiv cu COVID-19. Ce măsuri au fost luate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au fost confirmați pozitiv cu coronavirus trei elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Potrivi șefului IȘJ, Cornel Sandu, este vorba despre trei elevi depistați pozitiv cu noul coronavirus, toate trei cazuri fiind elevi ai clasei a IX-a.

Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, cei trei elevi sunt din Mureș, Maramureș, respectiv Alba Iulia și un caz incert din Argeș.

„Am fost anunțați de către conducerea Colegiului Militar privind existența a trei cazuri pozitive, cazul din județul Alba a fost preluat de către DSP Alba și a fost pornită o anchetă epidemiologică, celelate două cazuri au fost transmise județelor de domiciliu, întrucât copiii ajunși joi, cel mai probabil au venit deja pozitivi cu COVID-19. În cazul celor doi elevi din Mureș și Maramureș, anchetele epidemiologice vor fi efectuate de DSP-urile județelor respective. Pe lângă ancheta epidemiologică desfășusată pentru elevul din județul Alba, noi, împreună cu specialiștii epidemiologi ai MApN derulăm o anchetă și o analiză epidemiologică.

La ora aceasta am luat toate măsurile prevăzute de legislație pentru prevenirea răspândirii virusului, toți contacții au fost izolați, urmând ca în baza legislației, a ordinului comun Ministerului Educației care prevede ca la trei cazuri din trei clase diferite să fie suspendate cursurile, dar cursurile se suspendă la propunerea consiliului de administrație a unității de învățământ, avizată de către DSP și Inspectoratul Școlar Județean și aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Aceste decizii admiinstrative vor fi luate mâine, deoarece la ora actuală nu am primit nicio propunere”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea