Trei cetățeni chinezi, doi administratori și un manager de la firma Sen Fu SRL Zlatna, condamnați la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Trei cetățeni chinezi, reprezentanți ai unei societăți comerciale din Zlatna cu obiect de activitate în domeniul prelucrării lemnului, au fost condamnați la Tribunalul Alba la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru infracțiuni economice.

Liu Yachen, Liu Yan și Sun Yang au fost trimiși în judecată în martie 2016, iar prima decizie în dosar a fost pronunțată în 12 februarie 2018. Fiecare dintre cei trei inculpați a primit pedeapsa de 2 ani și 4 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni, pentru evaziune fiscală și complicitate la această infracțiune. Activitatea infgracțională a administratorilor ssocietății comerciale Sen Fu SRL Zlatna a fost documentată de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, stabilindu-se inițial un prejudiciu produs bugetului de stat în valoare de peste 700.000 de lei.

”Din cercetări a rezultat că în perioada 2007 – 2014, inculpații s-au sustras de la plata obligaţiilor datorate statului, înregistrând în statele de plată lunare, salarii aferente angajaţilor mult diminuate faţă de cele real acordate. Mai mult, în perioada 2012 – 2014, angajaţilor societăţii li s-au acordat tichete valorice de masă, contravaloarea acestora fiindu-le reţinută, fără drept, din salariul lunar acordat, sub justificarea că «acesta este prevederea legală». Din cercetări a rezultat că, prin faptele lor, cei doi administratori ai societăţii comerciale au cauzat bugetului de stat, un prejudiciu de peste 700.000 lei, reprezentând impozit pe venit şi contribuţii cu reţinere la sursă nedeclarate şi neachitate, se afirmă în rechizitoriul procurorilor. P

e lângă condamnare penală, instanța a mai decis să interzică celor trei cetățeni chinezi dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (administrator societate comercială în cazul primilor doi inculpaţii şi manager societate comercială în cazul celui de al treilea inculpat), pe o perioadă de 2 ani.

”Constată recuperat prejudiciul în sumă de 742.056 lei cauzat statului. Obligă inculpaţii Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Sen Fu SRL Zlatna, la plata sumei de 604.844 lei în favoarea părţii civile A.N.A.F – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov – A.J.F.P Alba, reprezentând rest accesorii calculate la debitul principal achitat integral. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor prin ordonanţa procurorului din data de 22.06.2015”, se mai susține în minuta deciziei de la Tribunal. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...