Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Trei ani de închisoare pentru un bărbat din Blaj care a intrat în casa unor vârstnici, i-a bătut și i-a amenințat cu moartea pentru bani. Motivarea instanței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Trei ani de închisoare pentru un bărbat din Blaj care a intrat în casa unor vârstnici, i-a bătut și i-a amenințat cu moartea pentru bani. Motivarea instanței

Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat sentința de condamnare a unui bărbat de 31 de ani din Blaj, la trei an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia, în 18 martie 2021. Victimele acestuia au fost membrii unei familii din localitate, persoane vârstnice de 77 şi 82 de ani. Fapta a avut loc în 27 martie 2020. K. Ion Mihai a pătruns în curtea şi ulterior în locuinţa familiei, profitând de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată, cu intenţia de a sustrage bunuri sau valori.

”Fiind surprins de persoanele vătămate, inculpatul a exercitat asupra acestora acte de violenţă, şi anume, le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele peste faţă şi corp, le-a ameninţat, solicitându-le în acelaşi timp, în limba maghiară, să-i dea bani. A răvăşit şi mutat de la locul lor mai multe bunuri şi obiecte de mobilier din interiorul locuinţei persoanelor vătămate, căutând bani sau alte valori.

Zgomotele produse de către inculpat, cu ocazia răvăşirii bunurilor din locuinţă, solicitările imperative ale acestuia adresate persoanelor vătămate, precum şi strigătele de ajutor ale acestora, i-au alertat pe doi vecini ai persoanelor vătămate, care, fără să-l observe, au strigat să înceteze, moment în care acesta s-a speriat şi a fugit prin grădina locuinţei persoanelor vătămate şi prin alte grădini din proximitate, până la locuinţa sa”, se susţine în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

În timp ce fugea, bărbatul s-a dezbrăcat şi aruncat pe jos tricoul pe care îl purta, de culoare bleumarin închis, pe suprafaţa căruia au fost identificate mai multe pete de culoare brun roşcată, cu aspect de sânge. Cei doi vecini au furnizat indicii cu privire la posibilul autor al comiterii faptei şi au declarat că l-au auzit când le întreba pe persoanele vătămate, în limba maghiară, ”unde sunt banii?”. O vecină a declrata că l-a recunoscut vocea autorului ca fiind a consăteanului său zis ”Janos” sau ”Turturica”, porecle ale agresorului.

Acesta a fost prins în scurt timp de poliţişti şi a recunoscut el este persoana care a pătruns în locuinţa persoanelor vătămate. A declarat că era în stare avansată de ebrietate şi nu îşi aminteşte dacă le-a cerut sau nu bani, ori dacă a căutat prin casă. Îşi aminteşte însă, că i-a aplicat uneia dintre persoanele aflate în locuinţă o lovitură cu palma sau cu pumnul, în zona feţei şi a doborât-o la pământ.

Victimele au fost transportate la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi au primit certificate de constatare medico-legală cu circa 30 de zile de îngrijiri medicale. Una dintre victime, o femeie în vârstă, de decedat după trei zile de la comiterea infracţiunii, dar expertizele medciale realizate ulterior au arătat că decesul nu a fost cauzat de agresiunea pe care a suferit-o. Cauza decesului a fost stabilită ca fiind sindromul de detresă respiratorie acută, consecutiv unei pneumopatii acute. Bărbatul este în arest preventiv de la momentul la care a fost reţinut de poliţişti. K. Ioan Mihai mai trebuie să plătească daune morale în valoare de 25.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea