Traian Băsescu crede că inteligenţa românilor este mai valoroasă decât aurul de la Roşia Montana

Basescu1Inteligenţa românilor este mai valoroasă decât aurul de la Roşia Montana, este declaraţia surprinzătoare a preşedintelui Traian Băsescu, care vrea ca ţara noastră să urmeze exemplul Japoniei, care a pus accentul pe inteligenţa poporului.

Băsescu a precizat, în discursul rostit la gala de premiere a câştigătorilor Maratonului de Programare organizat la Braşov de Universitatea „Transilvania”, că informatizarea ţării este una din soluţiile de recuperare rapidă a decalajelor rapide dintre România şi statele vechi membre ale UE.

ELIT

„Un astfel de eveniment întâmplat la Braşov, aflându-se la prima ediţie, eu fiind la ultima ediţie, nu putea să mă lase în afara interesului de a participa la această ceremonie, pentru că astăzi dascălii dumneavoastră vor pune laurii pe capul câştigătorilor. Este un eveniment care arată două lucruri: inteligenţă şi generozitate. Înţeleg că programele pe care le-aţi realizat vor fi dăruite Uniunii Europene pentru a fi distribuite în orice stat al UE”, a spus preşedintele în discursul rostit în faţa studenţilor.

El a subliniat că în România există condiţii ca o industrie IT să se dezvolte în cele mai bune condiţii şi că România are „toate ingredientele şansei de a valorifica inteligenţa românească”.

Mihail David - 2020

„Avem un sistem internet care este printre cele mai performate din lume din punct de vedere al vitezei, suntem, din câte ştiu, în primele cinci ţări din lume şi cred că nu este greşit. Avem un sistem fiscal pentru companiile IT favorabil şi avem cel mai important lucru: inteligenţă şi plăcerea tinerilor români de a se afla în faţa unui calculator. Cred că 90 la sută dintre români, dacă le pui în faţă o sapă şi un calculator, vor prefera să se aşeze în faţa calculatorului şi înseamnă că nativ ne îndreptăm către o muncă intelectuală, către valorificarea inteligenţei şi mai puţin către dat cu sapa, ceea ce nu-i cel mai rău lucru. Slavă Domnului că avem 10 la sută care se îndreaptă şi către dat cu sapa”, a mai spus preşedintele.

Băsescu a dat ca exemplu şi faptul că România are cel mai mare număr de start-up-uri, de firme nou-înfiinţate de tineri.

„Deci ştim să pornim o mică afacere şi atunci aş valorifica această resursă care este mult mai valoroasă şi decât aurul de la Roşia Montană, şi decât gazele de şist: inteligenţa. Avem o probă în lume. O ţară cu zero resurse, Japonia, unde a putut să ajungă folosind inteligenţa acelui popor. Avem şi noi şi şansa să avem această avere uriaşă, inteligenţa românilor în general şi a tinerilor în special, pasiunea lor pentru această minune a tehnicii care înseamnă informatica şi tot ce ţine de informatizare şi avem şi banii de care avem nevoie, totul este să-i luăm. Eu văd România capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă pe care o au generaţiile tinere şi să ajungă unul din campionii modernizării. Sigur sunt mulţi dintre aceia care spun că România trebuie să devină peste noapte a şaptea putere economică a UE. Este greu pentru că avem un PIB mult prea mic faţă de primii 15, dar putem foarte bine să devenim campioni în acest domeniu. Iar apelul meu către toate instituţiile statului, în mod deosebit către mediul universitar este: valorificaţi banii pe care îi avem de la UE pentru a pune în valoare inteligenţa studenţilor pe care îi avem la cursuri” a spus Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că România este o ţară, datorită resursei umane pe care o are, în care „nicio mare companie IT nu şi-a permis să nu existe, să nu aibă un centru măcar naţional dacă nu regional, ceea ce arată că marile firme IT vin ele acolo unde există resursa umană şi talentul, pentru că este indiscutabil confirmat de oricine din această lume a inteligenţei că România este un mare furnizor de inteligenţă”.

Sursa Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

26 Comentarii

Carcotasul 29 martie 2014 at 20:27

Basescule, in primul rand trebuie „sa da-i in cap” la DGIA, intrucat „spionajul militar”, este primul dusman „natural”, al inteligentei romanesti, si cauta sa distruga pe toti care ies in evidenta prin inteligenta! El este acela care promoveaza oportunitatea, impostura, coruptia si lichelismul in societatea romaneasca, si nu numai in politica!

Campeanu 30 martie 2014 at 0:46

ATUNCI ,hai sa le dam pe toate afara ca sunt discordante in formula logarii ba-se -sc- ene …

Mare dilemă… 30 martie 2014 at 9:29

“Traian Băsescu crede că inteligenţa românilor este mai valoroasă decât aurul de la Roşia Montana”
Să fie vorba tot despre aceiaşi români despre care Pârţescu spunea că sunt “găozari”? Sau “ţigani împuţiţi”? Sau “ tâmpiţi” scoşi de învăţământul românesc ?
Mare dilemă…

w1 30 martie 2014 at 9:50

Acest personaj sinistru si diabolic trece fara probleme de la fraze gen „scoala romaneasca scoate tampiti” la „romanii sunt cei mai destepti din lume”… Il mai crede cineva ? Acum cateva zile ii ameninta pe rusi la Haga ca Romania are tehnologia de a fabrica bombe atomice daca este cazul. Un nebun ce mai…

Alexandra 30 martie 2014 at 10:36

nu cred ca va poate contrazice cineva, insa motii sigur ar avea ceva de spus. Cum sa le stea gandul la carte, la invatat, la cultivat inteligenta,cand ei se lupta cu somajul si traiesc de pe o zi pe alta? Sa incepem cu inceputul

Ghita 30 martie 2014 at 12:01

Alexandra draga, de cand sunt motii au avut de luptat cu 2 probleme, sifilisul si alcoolismul, care sunt si acum de actualitate, ca din cauza lor, 10 dintre moti sunt handicapati psihic, si 90 „intr-o ureche”! Asa ca „lipsa locurilor de munca”, si „scolarizarea”, sunt probleme secundare! A acuza motii ca „sunt patrioti(de fapt sunt patrihoti), ii o mare insulta, ca de fapt ei sunt oportunisti, lichele si pupincuristi, prosti dar orgoliosi! „CREDINCIOSI”, DAR NU PREA MULT IN IISUS SI DUMNEZEU, MAI MULT IN RAMASITELE MISTICE A RELIGIEI CELTE, CRED IN VRAJITORIE, SI „INVESTESC POPA ORTODOX”, CU PUTERI MAGICE, care poate „LEGA SI DEZLEGA”!

sanduk 30 martie 2014 at 16:01

cum puteti vorbi astfel despre niste oameni pe care se intelege ca nu-i cunoasteti? n-ati vrea sa fiti in locul lor, sa va chinuiti sa traiti! nu v-ar mai arde de astfel de comentarii

Ghita 30 martie 2014 at 20:11

Am impresia @sanduk, cu tu cunosti motii, doar din propaganda oficiala, si nu ai avut de a face personal cu ei! Ca comunistii, sau mai bine spus Spionajul si Contraspionajul militar, au ridicat in slavi, pe cei mai inculti si oportunisti cetateni ai Transilvaniei, motii, in detrimentul corifeilor Scolii Ardelene(ca astia erau greco-catolici), care au creiat intelectualitate romana, din sec XVII pana in sec XIX, si a dat posibilitate romanilor sa se afirme ca natie. Horia a ridicat la lupta motii(cum Iliescu a ridicat minierii in 13-15 iunie 1990), la ordinul Imparatului de la Viena, ca sa „linisteasca protestantismul magyar”, ca si Avram Iancu(care a luptat pentru Autonomia Transilvaniei), luptand impotriva Revolutiei Magyare!

Ghita 30 martie 2014 at 20:16

Ca acum Darzu, Eutanasiu, Sañedru, si nu stiu care netrebnici, in spiritul unei false istorii(iar ei sunt constienti de falsitate), gadela la „boashe”, motii, o fac numai dintrum populism ieftin, si din calcule electorale! Ai cap, judeca, si nu ighitii tot ce „vomita”, acesti politicieni de mahala!

daniel prodan 30 martie 2014 at 11:48

Domnule Basescu, va e usor sa vorbiti cand nu stiti ce e foamea si va permiteti sa va cumparati o banala de carte. Dar Rosia Montana are nevoie mai intai de minerit, de exploatarea aurului pentru a supravietui, pentru a satisface nevoile primare ale localnicilor, de-abia apoi ne putem gandi la cresterea inteligentei si acolo si in general

sanduk 30 martie 2014 at 15:51

ai dreptate, daniel. Daca oamenii de-abia au ce pune pe masa, pai le mai arde de citit o carte, de culturalizat? de iesit la teatru nici nu poate fi vorba. Cine are bani sa mearga pana la Alba Iulia, sa zicem? De la Bucuresti totul pare senin!

eva 31 martie 2014 at 10:58

daca am avea o economie in crestere, dezvoltata prin investitii, proiecte, valorificarea resurselor si nu indatorata la fmi, poate am ajuta si rosia si am avea ce investi si in persoanele cu potential intelectual ridicat

eva 31 martie 2014 at 11:00

in primul rand ca cele doua subiecte abordate in declaratie nu se conditioneaza. putem avea oameni inteligenti si investi in ei si putem valorifica si resursele tocmai ca sa avem o economie in crestere. a vrut sa para si el inteligent, dar i-a iesit exact pe dos

Mare dilemă… 30 martie 2014 at 13:38

…Oare nu cumva ” Traian Băsescu crede că inteligenţa românilor este mai valoroasă decât aurul de la Roşia Montana ” doar fiindcă urmează nişte alegeri ? Oare nu cumva Pârţescu (îşi) face campanie electorală partidului „proprietate personală” – PMP ? Oare nu cumva Pârţescu încalcă iară (a nu ştiu câta oară) constituţia ? Oare nu cumva Pârţescu îşi bate iară ( a nu ştiu câta oară ) joc de români ?
Mare dilemă …
De aceea, pentru că „inteligenţa românilor este mai valoroasă decât aurul de la Roşia Montana” – votaţi P.M.P – partidul lui Pârţescu !
Asteptam sfaturi de la Udrea si EBA, traiasca PMP ! Ura, ura !

Observator 30 martie 2014 at 15:41

In loc sa fii in „Mare dilema”, mai bine ti-ai gasi si tu un pseudonim (Nume, asa cum iti cere interventia pe forum).

Cred ca Pârţescu ti s-ar potrivi!

Mare dilemă… 30 martie 2014 at 16:53

@ Observator – ” Asteptam sfaturi de la Udrea si EBA, traiasca PMP ! Ura, ura !”
Acum eu nu înţeleg “observatorule”, (apropo de sfatul pe care mi-l dai)- tu care eşti – Udrea sau EBA ? Cât despre pseudonimul pe care mi-l recomanzi, el aparţine deja cuiva, este chiar pronume personal (de rang înalt !!!) aşa că nu-mi pot permite să-l folosesc !

eva 31 martie 2014 at 10:55

nu mai poate base de inteligenta it-istilor care se potriveste cu subiectul rosia ca nuca-n perete. sa nu mai gaseasca scuze aberante pentru a mentine somajul si saracia in zona

sanduk 30 martie 2014 at 15:47

O fi mai valoroasa, dar nu ne folosim noi de ea, ca inteligentii patriei pleaca peste hotare. Deci, de ce sa nu profitam de o exploatare miniera la noi acasa care aduce venituri la noi acasa?

eva 31 martie 2014 at 10:46

ca sa nu fie nevoiti sa faca treaba, sa ia decizii, sa aiba o strategie… la rosia prefera sa lase zona in somaj, saracie, poluare si sa o tina blocata decat sa decida reluarea mineritului si aprobarea investitiilor

viorel 31 martie 2014 at 20:38

deci oamenii sunt valorosi daca le este foame, dar macar sa aiba cultura generala! gandire de presedinte, care n-are grija zilei de maine!

S.P.Q.R. 31 martie 2014 at 5:37

Tovarasul PIRAT,…asta-i o cugetare,…dupa un raghait,de la multe pahare de whisky ??? Sau este emanata de urma,….de intelect,….pe care crezi ca o mai posezi,….prin putinele firele de par ??? Tovarasul chiorin,….parca undeva-cindva,…printre rinjete si alte cele debitai,….citez aproximativ”scoala romaneasca,scoate timpiti,pe banda rulanta”…!!! Pai bai pirtare,…INTELIGENTA ROMANEASCA,….in mare parte,…a luat calea strainatatii,….asta ptr cultura ta(de bou). Cit despre inteligenta romanilor,….voi scursurile,…numite POLITICIENI,….ne-o insultati zii de zii,….cu rasuflarile otravite,….care ne UCID viata,incetul cu incetul !!! Ce este FOARTE TRIST,….ca prostanii(masa de manevra,in mare parte,caruia voi ii spuneti electorat)….se holbeaza la voi banditii….si nu mai au capacitate,…de a distinge,binele de rau !!! Ce iar,este EXTRAORDINAR DE TRIST,…este ca,romanul UITA FOARTE REPEDE !!! A uitat,ca acum 4 ani,niste scursuri promiteau ceva,….a uitat ca acum 8 ani,la fel si uite tot asa,…dam filmul in urma,…pina in dec 1989,….cind iar niste jigodii,….au infaptuit o LOVITURA DE STAT,….prin care ne-au furat noua,…celor multi,dreptul la o viata mai buna !!! Voi NEMERNICII,…CARE A-TI CONDUS ACEST POPOR SI TARA DIN 1989,…NE INSULTATI INTELIGENTA ZII DE ZII SI O DATA LA 4 ANI,….SAU CIND ESTE CAZUL,NE CUMPARATI,….CU O PERECHE DE CIZME,SAU O BRICHETA,SAU UN TRICOU,SAU O GALEATA,SAU ETC…Adevar este,…ca voi mafiotii,….nu prea aveti vina,….daca va tineee….si conduceti o adunatura,fara vlaga,fara vointa,fara orizont !!! Aveti mare noroc ca,…aveti parte de un asa popor,…daca erati conducatori in alta parte,….demult va mincau corbii,stirvurile voastre,…lasate sa putrezeasca in largul drumului !!! Dar poate cine stie,va venii si ziua aia,cind se vor ridica cei multi,din genunchi(cum stau acum)se scutura de praf si va dau,…ceea ce meritati demult=GLONT=. Si ca inchei,…cu o urare(ca tot i-ai aratat mereu degetul la PUTIN,sa fie cuminte) 😉 :)….sa se enerveze pe tine,….asa de rau PUTIN,….incit sa dea navala aici…si sa va vedem pe multi,…dinastia cu cefele late si cu burdihanele mari,….in frunte cu tine,….atirnati in streanguri,….de ARCUL DE TRIUMF !!! Asta asaaaa,….sa se mai primeneasca putin,…aerul carpato-danubiano-pontic,…de duhoarea,…care o emanati voi cei care,…furati painea saracului de la gura !!!

pensionar sarac 31 martie 2014 at 9:43

In zece ani, ca PRESEDINTE, NU INTELIGENTA A ADUNAT CI -AVERE.Nici ca marinar.

eva 31 martie 2014 at 10:43

care inteligenta, aia pe care politicienii o apreciaza numai in campanii si in declaratii, dar pentru care nu dau un leu de la buget si nu fac nimic sa-i sustina dezvoltarea? si de ce-ar exclude asta valorificarea resurselor si dezvoltarea economica? pr-istii sa faca discursuri mai bune pe viitor ca asta e cam praf

viorel 31 martie 2014 at 20:28

bineinteles ca nu trebuie exclusa exploatarea resurselor, caci ele asigura un venit sigur pentru zeci de familii in zonele miniere si prin ele poti asigura in acele zone si carti in biblioteci

mihai dragomirescu 31 martie 2014 at 19:27

nu cereti inteligenta daca vreti ca minele de la Rosia Montana sa ramana inchise! Cum o sa-si permita oamenii aia carti, scoli mai bune pentru copiii lor,daca nu au cu ce sa-i intretina?

viorel 31 martie 2014 at 20:26

Nu va contrazic, domnule Traian Basescu, dar pana la inteligenta, trebuie sa ne ostoim foamea! Minerii traiesc greu acum, cartea este scumpa, nu trebuie inchise minele, ci deschise, pentru ca oamenii sa aiba un venit si sa-si permita si o carte!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...