Rămâi conectat

Actualitate

Traficanţi de utilaje de construcţii, capturaţi cu sprijinul poliţiştilor de la Crimã Organizatã Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacãu, B.C.C.O. Alba şi B.C.C.O. Cluj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacãu, cu sprijinul S.R.I., au destructurat o grupare infracţionalã organizatã ai cãrei membri sunt suspectaţi de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, înşelãciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã şi spãlare de bani.

Procurorii efectueazã cercetãri faţã de inculpaţii Pruticã Cãtãlin Neculai, 40 de ani, Ciocan Doru, 52 de ani, Dan Petru, 33 de ani şi Dronca Gheorghe-Marius, cetãţean austriac, 42 de ani, pentru sãvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, înşelãciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã şi spãlare de bani. Inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale prin fraudarea unui numãr de patru societãţi de leasing, cu ocazia încheierii şi pe parcursul executãrii unor contracte de leasing.

Membrii grupãrii, în calitate de reprezentanţi legali ai unor societãţi comerciale, prin folosirea de înscrisuri false, au indus în eroare mai multe societãţi de leasing, determinând încheierea mai multor contracte de leasing financiar, având ca obiect finanţarea achiziţionãrii a 8 utilaje de construcţii, mãrcile Caterpillar şi  Komatsu. Din cercetãri a rezultat însã cã utilajele având seriile înscrise în contracte nu existã în realitate.

Sumele de bani reprezentând preţul utilajelor au fost încasate de inculpaţi, care nu au mai plãtit ratele aferente contractelor. În aceastã modalitate, inculpaţii au produs  un prejudiciu de aproximativ 1.200.000 de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecatã arestarea preventivã a acestora pentru o perioadã de 29 de zile.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de cãtre SRI.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea