Rămâi conectat

Curier Județean

TRADIŢII şi OBICEIURI de Sfântul Ştefan: Fapte bune pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme. În această zi, este bine să se evite deplasările în locuri izolate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

TRADIŢII şi OBICEIURI de Sfântul Ştefan. Sărbătoarea Sfântului Ştefan, celebrată în fiecare an în cea de-a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie,  aduce cu sine o serie de tradiţii şi obiceiuri. Se spune că cei care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă cu persoane orgolioase este bine ca în această zi să aducă în casă o icoană sfinţită cu Sfântul Ştefan. De asemenea, se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice. Tot în această zi, este bine să faci fapte bune şi să eviţi deplasările în locuri izolate.

Sfântul Ştefan a fost primul martir ucis pentru că mărturisise credinţa în Iisus.

Potrivit tradiţiei iconografică, acesta era tânăr, frumos, cu un suflet deosebit. Profund, bun orator și un remarcabil psiholog, Sfântul Ştefan era înzestrat cu un sentiment religios excepţional de cald şi de puternic. Rar puteai întâlni un suflet atât de delicat pentru un om cu o personalitate atât de puternică. Consecvent, ceea ce rostea prin cuvân îndeplinea prin faptă. Sfântul Ştefan l-a cunoscut bine pe Hristos, iar şcoala şi-a făcut-o la picioarele Mântuitorului. Datorită credinţei sale, Sfântul a putut săvârşi minuni şi semne mari.

O veche tradiţie, ţinută de SFÂNTUL ŞTEFAN, se referă la icoana care-l înfăţişază pe mucenicul martir: creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană cu SFANTUL STEFAN, sfinţită în această zi.

Tot în această zi, de Sfântul Ştefan, se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile SFANTULUI  STEFAN. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe SFANTUL STEFAN, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.

De asemenea, de SFANTUL STEFAN, se prepară şi se împart mucenici cu miere şi nucă, care amintesc de moartea lui mucenicească, scrie click.ro.

Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe SFANTUL STEFAN prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi.

În ziua praznicului, este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea