Tot mai mulți români cer azil în Canada. S-ar putea reintroduce vizele

Românii ar putea avea nevoie, din nou, de vize pentru a intra în Canada. Deşi obligativitatea vizelor a fost ridicată la 1 decembrie anul trecut, oficialii de la Ottawa iau în calcul reintroducerea lor, scrie presa canadiană. Asta după ce numărul cererilor de azil a crescut foarte mult în ultimele două luni şi jumătate.

Ridicarea obligativității vizelor a dus la o creștere semnificativă a cererilor de azil a românilor în Canada. Potrivit oficialilor locali, de la 1 decembrie 2017 şi până acum, 232 de români au depus o astfel de solicitare. Prin comparație, doar 120 de români au solicitat azil în Canada, în primele 11 luni din 2016.

Obligativitatea vizelor a fost eliminată în acelaşi timp şi pentru bulgari, dar cererile de azil în cazul vecinilor de la sud de Dunăre au rămas la un nivel scăzut.

Oficialii nord-americani nu ştiu dacă e vorba despre o tendinţă care va continua în cazul românilor, dar l-au convocat la o discuţie pe ambasadorul ţării noastre în Canada. Iar un viceministru adjunct al politicii strategice a declarat în presa locală că, dacă cererile de azil ajung la un anumit nivel pe o perioadă de douăsprezece luni, există posibilitatea reimpunerii obligativităţii vizelor. Oficialul nu a precizat însă care este nivelul la care se va lua această decizie.

sursa:realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...