// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Toate locuințele din România obligate să aibă hidranți sau sisteme de stingere a incendiilor – Proiect

Orice locuință din România va trebui să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu, conform unui proiect legislativ inițiat de Ministerul Dezvoltării. Actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.

Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. După articolul 4 se introduc două noi articole, articolul 41 având cu următorul cuprins:“Art. 41 (1) Reţelele de distribuţie a apei din unităţi administrativ-teritoriale trebuie să fie echipate cu hidranţi exteriori – subterani şi/sau supraterani, care trebuie să asigure condiţiile de debit şi presiune necesare stingerii incendiilo. (4) Gospodăria proprie de incendiu, prevăzută la alin. (3) trebuie sa cuprindă:a) rezerva intangibilă de apă necesară funcţionării sistemului de securitate la incendiu, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare;b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezervă, rezervor hidrofor, cu alimentare electrică dublă – atât din reţeaua publică cât şi din grup electrogen propriu;

c) sistem de avertizare la incendiu.”

Noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate, pentru a fi duse la îndeplinire. Proiectul prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați:

“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.”

Sursa: Legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Toate locuințele din România obligate să aibă hidranți sau sisteme de stingere a incendiilor – Proiect

 1. Coco 07.01.2018 la 13:18

  Super tare. Ma gandesc cei de la tara care nu au apa curenta si canalizare, unde pun hidrantul? Face o groapa asteapta sa ploaie si monteaza hidrantul! Minte proasta o avut cel care gandeste cu noul proiect. Nu avem ce manca si ne punem hidrant….o vai de tara noastra. Unde esti Tepes….?

 2. Eu 07.01.2018 la 14:55

  Fatalai cu manseste care sunt rupti de orice logica.

 3. mike 07.01.2018 la 22:05

  Eu zic ca cel ce a propus aceasta -ABERATIUNE- sa poarte pe cap in loc de -caciula – cite un hidrant– O fi basmul ala cu prosti adevarat, dar iata ca am gasit pe -mama prostilor din toata lumea– Ma berbecule, chiar mai ai ceva materie cenusie in capcaunul ala altau —sau doar cenuse —- Ma gindesc ca acest imberb are o afacere cu -hidranti – si nu stie cum sa-i vinda — iar in acest caz nu e prost,ci capusa pe pielea POPORULUI . Ma mir de Romani cum voteaza -prosti si hoti — Desteaptate Romane va suna mereu imnul — cind mama zmeului ve-ti schimba imnul asta — pina cind mai dormiti??

 4. Eu 08.01.2018 la 10:23

  Mike,stimabile,nu esti roman dupa ceea ce scrii.De ce sa schimbam imnul?Nici ghermania saudita nu l-a schimbat de la hidler incoace,cu exceptia primelor 2 strofe.Numai bine iti doresc si te rog,lasa imnul nostru asa cum este.