Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tinerii din România, cei mai săraci din UE. Care este cea mai afectată categorie de tineri români în funcție de vârstă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii din România, cei mai săraci din UE. Care este cea mai afectată categorie de tineri români în funcție de vârstă

România ocupă primul loc în UE în ceea ce privește rata deprivării materiale şi sociale severe în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, potrivit datelor Eurostat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În UE, rata deprivării materiale şi sociale severe în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani a fost de 7% în 2020, în creștere cu două puncte procentuale față de anul precedent.

Potrivit raportului, în rândul populației totale, rata deprivării materiale şi sociale severe a fost aceeaşi (7%).

Țările cu cea mai mare proporţie de tineri care au fost grav defavorizaţi din punct de vedere material şi social în 2020 sunt România (24%), Bulgaria (21%) şi Grecia (16%).

Proporţia a fost mai mică de 3% în 11 din cele 26 de state membre (cu date disponibile), respectiv Luxemburg, Croaţia, Estonia, Finlanda, Slovenia, Polonia, Ţările de Jos, Cehia, Cipru, Suedia şi Austria.

Față de 2019, cele mai mari creşteri ale ratei deprivării materiale şi sociale severe pentru tineri s-au înregistrat în România, Irlanda şi Germania (toate +3 pp; pauză în seria cronologică pentru Irlanda şi Germania).

La polul opus, cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Slovacia (-2 pp), Finlanda, Grecia şi Croaţia (toate -1 pp).

Subgrupele de vârstă defavorizate grav din punct de vedere material și social
România a înregistrat cele mai mari creşteri ale proporţiilor de tineri de 15-19 ani şi 25-29 de ani care au fost grav defavorizate din punct de vedere material şi social (aproximativ +4 pp) în 2020 față de anul precedent.

În ce priveşte tinerii de 20-24 de ani, cea mai mare creştere a fost înregistrată în Irlanda (+5 pp), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovacia (-4 pp în rândul tinerilor de 15-19 ani), Malta (-3 pp în rândul tinerilor de 20-24 de ani) şi Grecia (-2 pp în rândul 25-29 de ani), potrivit Adevărul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea