Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tinerii cu vârste de până la 35 de ani pot obține teren gratuit pentru construcția unei case. Condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani pot primi, gratuit, de la stat, teren pentru construcția unei case. Legea este veche de 13 ani, însă puțini sunt cei care știu că au acest drept sau ce trebuie să facă pentru a primi terenul respectiv. De fapt, singurele condiții sunt ca aceștia să nu fi avut vreodată o casă sau orice alt teren pe numele lor și să nu depășească vârsta de 35 de ani. Deși legea este veche, prea puțini sunt primarii care au și aplicat-o.

Mărimea terenului pe care tinerii îl pot primi gratuit de la primărie variază în funcție de tipul localității în care se află. În avantaj sunt cei care locuiesc în sate și comune, căci pot primi chiar și 1.000 de metri pătrați.

Pentru cei din orașe, însă, suprafața este mai mică, fiind cuprinsă între 250 și 400 de metri pătrați. Legea este în vigoare din 2003 și permite fiecărei primării din România să concesioneze suprafețele deținute persoanelor tinere care vor să își construiască o primă casă.

Principalele condiții pentru a primi terenul de la autorităţi (primările  de care aparțin) sunt ca cei interesați să nu aibă mai mult de 35 de ani și să nu fi avut până la acel moment vreo altă proprietate pe numele lor. Dacă îndeplinesc criteriile, pot depune o cerere la consiliul local al comunei sau al orașului în care au domiciliul.

Totuși, aceştia trebuie să știe și că pot beneficia doar o singură dată de acest drept, iar cei din consiliile locale au dreptul să impună și alte criterii. Legea impune însă un termen limită de începere a lucrărilor de construcţie pentru casă, de un an de zile. (C.M.)

sursa:digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea