Tichete de vacanță 2023: Valoarea este majorată, prag de venit de 8.000 de lei net
Tichete de vacanță 2023: Valoarea este majorată, prag de venit de 8.000 de lei net
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a explicat, marți, principiul care va sta la baza acordării tichetelor de vacanță în 2023.
Valoarea tichetelor de vacanță va fi majorată de la 1.450 de lei la 3.000 de lei, în conformitate cu noul salariu minim pe economie.
De asemenea, va fi introdus un prag de venit de 8.000 de lei net, sub care tichetele de vacanță nu vor fi impozitate.
Boloș a declarat că majorarea tichetelor de vacanță este necesară pentru a menține valoarea reală a acestora, în contextul creșterii inflației.
De asemenea, pragul de venit de 8.000 de lei net este o măsură de protecție pentru cei cu venituri mici.
CITEȘTE ȘI: Tichetele de masă și de vacanță ar putea fi impozitate: Ce se întâmplă cu taxa pe lux
În plus, ministrul Finanțelor a anunțat că tichetele de vacanță vor fi introduse în baza de date a CASS-ului, astfel încât angajatorii să fie obligați să plătească contribuția la asigurările sociale de sănătate pentru aceste sume.
Această măsură va avea un impact pozitiv asupra bugetului asigurărilor sociale de sănătate, care va beneficia de venituri suplimentare.
Tichetele de vacanță sunt o măsură de stimulente fiscale care este acordată angajaților din sectorul bugetar și din sectorul privat.
Acestea pot fi folosite pentru a achita servicii turistice în România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]