Theodora Popa, despre complexul turistic și terenul de golf de lângă Alba Iulia: Sperăm să avem măcar o competiţie stabilă pe săptămână, care va atrage peste 70 de jucători

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre de pe plan local, a investit în 2017 aproximativ 15 milioane de euro într-un complex turistic de lux şi un teren de golf, dezvoltate pe o suprafaţă de circa 67 de hectare în localitatea Teleac, aproape de Alba Iulia. Investiţia în proiectul Theodora Golf Club a fost susţinută din fonduri proprii.

“O parte din gazon a fost semănat în 2017, astfel că traseele de golf vor fi gata la standarde în primăvara anului viitor”, spune Theodora Popa, fiica lui Ioan Popa şi co-fondator al proiectului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Momentan se iau însă lecţii indoor cu un profesionist, în cadrul simulatorului, iar Theodora Popa afirmă că au existat doritori în rândul celor care nu practicau deja acest sport popular în rândul executivilor şi antreprenorilor din toată lumea.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Mai mult, complexul a fost folosit pentru evenimente corporate, firme din apropiere dar şi din Bucureşti, Cluj şi Sibiu organizând evenimente la Theodora Golf Club.

Complexul are un total de 19 vile, dintre care 13 sunt standard, mai exact cu şase dormitoare duble fiecare. Aici se pot închiria una sau mai multe camere, dar şi toată vila. Alte cinci vile sunt de tip family, ce pot fi închiriate doar integral, şi sunt disponibile şi pentru long-stay (pentru perioade mai lungi de timp). Există şi o vilă luxury, cu patru dormitoare mari.

Acestora li se adaugă o piscină exterioară, un restaurant fine dining (cu 150 de locuri la interior şi 100 pe terasele exterioare), un lounge, dar şi terenul de golf ce se întinde pe 56 de hectare cu 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 m. Complexul numără şi o sală de conferinţe şi un pavilion pentru evenimente.

Sezonul de golf durează de regulă din aprilie până la final de octombrie, potrivit Theodorei Popa. Ea adaugă că luna mai este rezervată total (în fiecare weekend) pentru competiţii de profil.

“Sperăm să avem în sezon măcar o competiţie stabilă pe săptămână, care va atrage peste 70 de jucători. Aceasta se desfăşoară de regulă în weekend.” Pentru restul săptămânii ea se gândeşte la evenimente corporate şi programe pentru turşti. Când vine vorba de cifre însă, afirmă că este prea devreme să înainteze estimări de business.

Ioan Popa este proprietarul grupului Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România. Transavia produce şi prelucrează carnea în sistem integrat, având ferme de creştere a păsărilor, abatoare, o fabrică de nutreţuri şi o fabrică de procesare a cărnii. Transavia a investit în ultimii doi ani peste 25 de milioane de euro anual, doar din fonduri proprii, ajungând la peste 2.000 de angajaţi.

Grupul Transavia a avut anul trecut o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Transavia, cea mai mare companie din grupul cu acelaşi nume, s-a situat anul trecut pe locul 34 în topul celor mai mari exportatori cu acţionariat românesc.

Sursa Zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419