Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Testarea în masă antidrog a elevilor. Ministrul de Interne: „A fost o confuzie. Nici nu am propus acest lucru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Testarea în masă antidrog a elevilor. Ministrul de Interne: „A fost o confuzie. Nici nu am propus acest lucru”

În cursul serii de duminică, 17 septembrie, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a spus că nu este de acord cu testarea antidrog în masă a elevilor şi a afirmat că nu crede că o asemenea iniţiativă ar ajuta.

El a precizat şi că, din punct de vedere tehnic, ar fi şi foarte greu de făcut. Cătălin Predoiu a fost întrebat, duminică, la Prima News, dacă este de acord cu testarea antidrog a elevilor în şcoli.

„Şi aici a fost o confuzie, cu testarea în masă. Nici nu am propus acest lucru. Eu am spus următorul lucru: în momentul în care elevul manifestă vizibil semne că are un comportament derutant, că ar fi putut lua ceva droguri, semnalează doctorul, părintele şi cu acordul lor. Deci oameni care să-şi dea un consimţământ înainte”, a explicat Predoiu, citat de news.ro.

El a dat şi un exemplu în acest sens.

„Primesc astăzi un raport. Un elev aici, în Bucureşti, a fost văzut într-o stare oarecum ciudată. A fost semnalat medicul. A fost semnalată Poliţia, a fost testat, era drogat. Şi s-a descoperit ulterior că părinţii săi divorţaseră, cu o zi înainte sau două, aflase. Tatăl între timp plecase din ţară, o familie destrămată. Nu a fost nimeni lângă el. Sau poate a fost, dar nici el nu ştie că e cineva lângă el în astfel de situaţii. Din fericire, a fost depistat la prima tentativă de consum. Câţi o iau pe calea asta?”, a precizat Predoiu.

Întrebat dacă o testare în masă a elevilor ar ajuta la preîntâmpinarea acestui fenomen, ministrul Afacerilor Interne a răspuns: “„Nu sunt de acord cu testarea în masă. Nu cred că ar ajuta. Cred că ar da un semnal greşit, ar fi o presiune nejustificată a celor care nici nu vor să audă de droguri, marea majoritate, cred eu, şi nu s-ar justifica. Plus că hai să fim pragmatici, aici vorbim teorie, dar şi tehnic e foarte greu de făcut. Nu suntem acolo. Ca să nu ajungem acolo trebuie să luăm măsuri acum şi pe combatere, şi pe prevenţie”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea