Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Termenul de intrare în vigoare a contractelor RCA, dublat! Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Termenul de intrare în vigoare a contractelor RCA, dublat! Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial!

Norma Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost publicată luni, 21 august 2023, în Monitorul Oficial al României.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concret, termenul de intrare în vigoare a contractelor RCA s-a dublat de la 30 de zile la 60 de zile. Norma a fost semnată de președintele ASF, Nicu Marcu.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea normă:

Art. I. — La articolul 13 din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 624 din 1 august 2017, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (12) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(12) Asigurătorii RCA încheie contracte RCA a căror valabilitate începe la cel mult 60 de zile după data emiterii acestora.”

Art. II. — Prezenta normă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și intră în vigoare la data publicării.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară,
Nicu Marcu”, se precizează în Norma ASF, publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul Ciolacu pregătește o Ordonanța de Urgență care îi vizează pe toți cei care au polițe RCA la Euroins La cererea Autorității de Supraveghere Financiară, Guvernul Marcel Ciolacu pregătește o Ordonanță de Urgență care îi vizează pe toți cei care au polițe RCA la Euroins.

Concret, Guvernul condus de Marcel Ciolacu va prelungi valabilitatea polițelor RCA de la Euroins, cu încă 3 luni. Practic, acestea vor expiră nu la 8 septembrie, așa cum prevedea termenul inițial, ci la 8 decembrie. Guvernul României a pus în dezbatere publică un proiect de OUG în acest sens.

Ce spune OUG-ul pregătit de Cabinetul Ciolacu:

Articol unic – Pentru poliţele de asigurare/reasigurare, încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile.

Ce a declarat la începutul lunii premierul Ciolacu:
După ce Valentin Ionescu, director ASF, a declarat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înaintat Guvernului Ciolacu un proiect de OUG privind prelungirea valabilității polițelor RCA de la Euroins, reporterul Bugetul.ro l-a contactat, la 7 august, pe premierul Marcel Ciolacu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea