Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Teodora Damian, handbalista din Alba, principala marcatoare a României la Europenele Under 17 | ”Tricolorele”, calificare la Mondiale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această perioadă, la Podgorica, în Muntenegru, se dispută Campionatele Europene Under 17 la handbal feminin. Teodora Damian, talentata jucătoare din Războieni-Cetate, este principala marcatoare a naționalei de juniori, cu 25 de reușite în 4 partide, în ultima confruntare, cu Norvegia, nefiind folosită din pricina unei accidentări suferite în întâlnirea anterioară, cu Portugalia.

Reprezentativa României a susținut 5 întâlniri, reușind să se califice la Campionatele Mondiale de anul viitor, în vreme ce la competiția continentală va continua în turneul pentru locurile 9-12, vineri, 11 august fiind semifinala cu Suedia (în cazul unui succes adversar va fi învingătoarea dintre Cehia și Norvegia).

În grupe, România a debutat cu dreptul, succes contra Macedoniei de Nord, scor 40-27, meci în care Damian a punctat în 6 rânduri. Au urmat însă înfrângerile cu Franța, scor 23-27 (5 goluri pentru Teo) și Ungaria, scor 27-29 (Damian, principala realizatoare, cu 7 goluri). România a ajuns în grupele secundare unde a trecut de Portugalia (victorie cu 31-24, iarăși Damian a înscris de 7 ori, prima pe lista marcatoarelor “tricolore”) – succes care a asigurat calificarea la mondiale, respectiv Norvegia, scor 33-27, terminând pe primul loc al grupei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La precedenta competiție, Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Maribor, Slovenia, handbalista din Alba și-a demonstrat clasa, fiind golgheterul turneului, cu 42 de reușite. România și-a adjudecat medaliile de argint, iar Teodora Damian a fost portdrapelul delegației noastre la ceremonia de închidere, alături de înotătorul Robert Badea. Handbalista de numai 16 ani, împliniți în 9 decembrie, este legitimată la formația AHC “Potaissa” Turda/ Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda. La fel ca în 2022, Teodora este din nou în această vară practic fără vacanță, motivul fiind unul onorant: convocarea la echipa națională a României de junioare (jucătoare din anii 2006 și 2007).

foto: Federatia Română de Handbal


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea