Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: De câte ori mai umblaţi cu propaganda salariilor în băţul electoral, domnule Băsescu?!

Publicat

în

    Preşedintele Traian Băsescu a ignorat, cu desăvârşire, mai bine de 50 de zile, protestele românilor şi doleanţele disperate ale acestora, dar a găsit firesc să vină, săptămâna trecută, în Parlamentul României, pentru a-şi alinia la start pd-iştii pentru campania electorală!
Dumnealui nu a venit, în niciun caz, la tribuna Parlamentului cu intenţia de a se adresa românilor, celor pe care i-a sărăcit înzecit, cu multă voinţă şi cinism şi nici măcar pentru a se adresa tuturor parlamentarilor, deoarece, noi, cei din Opoziţie ne continuăm protestul împotriva fărădelegilor sale şi ale camarilei pd-iste din dotare, protest început la 1 februarie!
Domnul Băsescu a ţinut, în Plenul Reunit al Camerelor Parlamentului, un discurs nesfârşit, de bilanţ pompos al reformelor sale prestigioase, executate cu punct şi virgulă, de către multele sale guverne, care au fost şi acum, ca întotdeauna, ridicate în slăvi, ca fiind cele mai performante guverne posibile de pe Terra!
După ce şi-a revărsat fluviul de realizări şi marea de obiective, preşedintele Traian Băsescu a trecut direct la lista de promisiuni electorale, aşa cum îi stă bine unui agent electoral eficient trasformat, subit, din preşedinte-premier, în purtător de cuvânt-şef de campanie pd-ist! Astfel, dumnealui a vorbit, miercurea trecută, în Parlament, despre necesitatea găsirii unor soluţii imediate, pentru reîntregirea salariilor bugetarilor!
Eu nu pot să nu vă întreb, când aţi minţit ultima oară, domnule Băsescu? Atunci când, în mai multe rânduri, aţi vorbit despre populismul şi demagogia celor care vă cereau să le respectaţi drepturile românilor pe care i-aţi batjocorit mai bine de trei ani, susţinând că este absolut necesară evitarea măsurilor, care pot „pulveriza” tot efortul făcut de aceştia în 2009, 2010 şi 2011 sau acum, când, fix cu zece zile înainte de ziua votului pentru aleşii locali, mai daţi o sută de lei poporului, la fel ca Răposatul?!
Sau aţi minţit atunci când aţi promulgat, în noiembrie 2011, legea prin care se decidea că, în anul 2012, pensiile şi salariile vor fi îngheţate, deşi, cu o zi înainte, Coaliţia dumneavoastră portocalie avea cu totul altă intenţie, una generoasă, pe care dumneavoastră aţi trecut-o, în pas alergător, la loc comanda?!
Domnule Băsescu, aţi minţit în 2009, atunci când, pentru salvarea mandatului dumneavoastră nu aţi recunoscut, sub nicio formă, dezastrul economic în care se afla România sau în 2010, când, peste noapte, aţi decis, tăierea salariilor, creşterea taxelor şi impozitelor şi dinamitarea întregului nivel de trai?!
Sau aţi minţit când le vorbeaţi, pe un ton acuzator şi grav, românilor, spunându-le că trebuie să treacă urgent la strâns cureaua şi să intre la o cură nelimitată de slăbire, pentru că „statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, care este economia românească”?!
Domnule preşedinte, aţi mintiţit atunci când i-aţi ţinut isonul domnului Boc cu cheltuielile nelimitate pe flori, iarbă, parcuri, piscine şi deszăpezire virtuală, spunându-le, în acelaşi timp, românilor că nu sunt bani de pensii şi salarii şi că statul trebuie să se împrumute continuu, pentru a le putea plăti sau acum, când, deşi în bugetul pentru 2012 nu sunt prevăzuţi bani, dumneavoastră scoateţi din joben nişte mărunţiş, pentru reîntregirea salariilor, dar asta se întâmplă chiar la finalul campaniei electorale pentru alegerile locale?!
Deja, a doua zi după discursul dumneavoastră, fluturaşii pd-işti de marcă au trecut pe listă încă o promisiune, şi anume, cea referitoare la indexarea pensiilor! Cât lapte şi câtă miere aţi inventat, dintr-o dată, domnilor!!!
Iar domnul Ungureanu, ultima dumneavoastră achiziţie, cel care, într-o lună de mandat, la Palatul Victoria, n-a luat nicio măsură economică, n-are niciun plan sau vreo idee benefică pentru degringolada din sănătate sau pentru cea din educaţie şi nici cea mai mică reacţie la tumultul de probleme ale cetăţenilor, acum, înainte de alegerile locale, s-a pd-lizat brusc, apucându-se de luat bani de la ministere şi de dat la primarii PD!
Ba, chiar mai mult: premierul dumneavoastră vine şi cu un bonus – aşa ca un energizant instant, pentru revigorarea partidului dumneavoastră de suflet – un CAS redus, pe care, noi, cei din Opoziţie, împreună cu toţi analiştii economici, vi l-am clamat permanent, ca fiind absolut necesar, pentru oxigenarea mediul privat şi pentru stimularea pieţei muncii!
Cât hei-rupism electoral, domnule Vrăjescu… Mai aveţi alte surprize-stupide în creuzet?!

Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare