Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: De câte ori mai umblaţi cu propaganda salariilor în băţul electoral, domnule Băsescu?!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Preşedintele Traian Băsescu a ignorat, cu desăvârşire, mai bine de 50 de zile, protestele românilor şi doleanţele disperate ale acestora, dar a găsit firesc să vină, săptămâna trecută, în Parlamentul României, pentru a-şi alinia la start pd-iştii pentru campania electorală!
Dumnealui nu a venit, în niciun caz, la tribuna Parlamentului cu intenţia de a se adresa românilor, celor pe care i-a sărăcit înzecit, cu multă voinţă şi cinism şi nici măcar pentru a se adresa tuturor parlamentarilor, deoarece, noi, cei din Opoziţie ne continuăm protestul împotriva fărădelegilor sale şi ale camarilei pd-iste din dotare, protest început la 1 februarie!
Domnul Băsescu a ţinut, în Plenul Reunit al Camerelor Parlamentului, un discurs nesfârşit, de bilanţ pompos al reformelor sale prestigioase, executate cu punct şi virgulă, de către multele sale guverne, care au fost şi acum, ca întotdeauna, ridicate în slăvi, ca fiind cele mai performante guverne posibile de pe Terra!
După ce şi-a revărsat fluviul de realizări şi marea de obiective, preşedintele Traian Băsescu a trecut direct la lista de promisiuni electorale, aşa cum îi stă bine unui agent electoral eficient trasformat, subit, din preşedinte-premier, în purtător de cuvânt-şef de campanie pd-ist! Astfel, dumnealui a vorbit, miercurea trecută, în Parlament, despre necesitatea găsirii unor soluţii imediate, pentru reîntregirea salariilor bugetarilor!
Eu nu pot să nu vă întreb, când aţi minţit ultima oară, domnule Băsescu? Atunci când, în mai multe rânduri, aţi vorbit despre populismul şi demagogia celor care vă cereau să le respectaţi drepturile românilor pe care i-aţi batjocorit mai bine de trei ani, susţinând că este absolut necesară evitarea măsurilor, care pot „pulveriza” tot efortul făcut de aceştia în 2009, 2010 şi 2011 sau acum, când, fix cu zece zile înainte de ziua votului pentru aleşii locali, mai daţi o sută de lei poporului, la fel ca Răposatul?!
Sau aţi minţit atunci când aţi promulgat, în noiembrie 2011, legea prin care se decidea că, în anul 2012, pensiile şi salariile vor fi îngheţate, deşi, cu o zi înainte, Coaliţia dumneavoastră portocalie avea cu totul altă intenţie, una generoasă, pe care dumneavoastră aţi trecut-o, în pas alergător, la loc comanda?!
Domnule Băsescu, aţi minţit în 2009, atunci când, pentru salvarea mandatului dumneavoastră nu aţi recunoscut, sub nicio formă, dezastrul economic în care se afla România sau în 2010, când, peste noapte, aţi decis, tăierea salariilor, creşterea taxelor şi impozitelor şi dinamitarea întregului nivel de trai?!
Sau aţi minţit când le vorbeaţi, pe un ton acuzator şi grav, românilor, spunându-le că trebuie să treacă urgent la strâns cureaua şi să intre la o cură nelimitată de slăbire, pentru că „statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, care este economia românească”?!
Domnule preşedinte, aţi mintiţit atunci când i-aţi ţinut isonul domnului Boc cu cheltuielile nelimitate pe flori, iarbă, parcuri, piscine şi deszăpezire virtuală, spunându-le, în acelaşi timp, românilor că nu sunt bani de pensii şi salarii şi că statul trebuie să se împrumute continuu, pentru a le putea plăti sau acum, când, deşi în bugetul pentru 2012 nu sunt prevăzuţi bani, dumneavoastră scoateţi din joben nişte mărunţiş, pentru reîntregirea salariilor, dar asta se întâmplă chiar la finalul campaniei electorale pentru alegerile locale?!
Deja, a doua zi după discursul dumneavoastră, fluturaşii pd-işti de marcă au trecut pe listă încă o promisiune, şi anume, cea referitoare la indexarea pensiilor! Cât lapte şi câtă miere aţi inventat, dintr-o dată, domnilor!!!
Iar domnul Ungureanu, ultima dumneavoastră achiziţie, cel care, într-o lună de mandat, la Palatul Victoria, n-a luat nicio măsură economică, n-are niciun plan sau vreo idee benefică pentru degringolada din sănătate sau pentru cea din educaţie şi nici cea mai mică reacţie la tumultul de probleme ale cetăţenilor, acum, înainte de alegerile locale, s-a pd-lizat brusc, apucându-se de luat bani de la ministere şi de dat la primarii PD!
Ba, chiar mai mult: premierul dumneavoastră vine şi cu un bonus – aşa ca un energizant instant, pentru revigorarea partidului dumneavoastră de suflet – un CAS redus, pe care, noi, cei din Opoziţie, împreună cu toţi analiştii economici, vi l-am clamat permanent, ca fiind absolut necesar, pentru oxigenarea mediul privat şi pentru stimularea pieţei muncii!
Cât hei-rupism electoral, domnule Vrăjescu… Mai aveţi alte surprize-stupide în creuzet?!

Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea