Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tentative de fraudă pe YouTube: Cum acționează infractorii cibernetici. Avertismentul DNSC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tentative de fraudă pe YouTube: Cum acționează infractorii cibernetici. Avertismentul DNSC

Experţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au transmis, în cursul zilei de vineri, 3 noiembrie, că s-au observat apariţia unor conturi şi videoclipuri sponsorizate care promovează tentative de fraudă pe YouTube.

„Metoda este destul de simplă şi eficientă pentru atacatori, aceasta fiind deja extensiv folosită pe platformele #Meta. Infractorii cibernetici creează conturi de Google (Youtube), pe care plasează informaţii şi elemente vizuale care au ca obiectiv inducerea în eroare a utilizatorului. În cazul prezentat astăzi, un astfel de cont creat la finalul lunii septembrie se „deghizează” în compania Transgaz şi promovează o reclamă falsă, care oferă oportunităţi ireale de îmbogăţire rapidă prin investiţii care ar fi susţinute de compania în cauză şi de Guvernul României.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Clipul împrumută şi logo-ul B1.tv pentru un grad sporit de încredere oferit audienţei. Mai departe, aceste clipuri create (cel mai probabil) cu o soluţie de tip text-to-speech, încearcă să convingă utilizatorii să acceseze un site de phishing şi să introducă date personale, date de autentificare sau date financiare”, a menţionat DNSC, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Specialiştii DNSC recomandă utilizatorilor o serie de metode care pot ajuta la evitarea unor evenimente neplăcute: analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online; evitaţi accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunităţi rapide de îmbogăţire; raportaţi astfel de postări pentru fraudă către reţeaua socială; nu furnizaţi date pentru a vă înscrie în asemenea programe-capcană; verificaţi întotdeauna pe site-ul ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară – informaţii referitoare la posibile fonduri care au ca scop înşelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate ori care nu prezintă încredere.

De asemenea, în cazul în care s-au introdus datele cardului sau de autentificare la conturile de internet banking, trebuie sesizată imediat banca, iar dacă există şi o pagubă prin această metodă este indicată depunerea unei plângeri la Poliţia Română, fizic sau online.

În plus, dacă se observă în mediul online iniţiative similare, acestea trebuie raportate ca fraudă către reţeaua socială şi către DNSC (adresa de e-mai [email protected] sau la numărul unic 1911), informează AGERPRES


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea