Rămâi conectat

Curier Județean

Tentativă de omor la Câlnic: Un tânăr, înjunghiat în abdomen. Inculpatul, care a fost arestat, era băut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 19.02.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale, împotriva inculpatului BORDEA PETRICĂ, în vârstă de 45 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Iniţial, la data de 18.02.2018 Poliţia municipiului Sebeş a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe raza localităţii Cîlnic a avut loc o altercaţie, o persoană fiind lovită cu un cuţit în zona abdominală. A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe şi cu aceeaşi dată prin ordonanţa procurorului s-a dispus confirmarea urmăririi penale faţă de suspectul Bordea Petrică pentru săvârşirea acestei infracţiuni.

În fapt, inculpatul Bordea Petrică, la data de 18.02.2018, în timp ce se afla pe raza localităţii Cîlnic, judeţul Alba, în jurul orelor 19,00-19,30, aflându-se în faţa imobilului cu nr. 162, fiind sub influenţa  băuturilor alcoolice a creat un conflict spontan, cu victima B.I. , iar cu ajutorul unui cuţit pe care l-a avut asupra sa, ia aplicat o lovitură în zona abdomenului, cauzându-i o „plagă înjunghiată abdominală, regiunea hipocontrului stâng”. Din constatările preliminare ale Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba a rezultat că, urmarea plăgii penetrante abdominale s-a intervenit chirurgical şi s-a apreciat că leziunea cauzată a pus în primejdie viaţa victimei.

Faţă de această situaţie, prin ordonanţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, la data de 19.02.2018, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei, din infracţiunea de lovire şi alte violenţe în infracţiunea de tentativă la omor şi implicit s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Bordea Petrică pentru infracţiunea sus menţionată.

Urmarea Referatului cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Bordea Petrică pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prin Încheierea nr. 9/19.02.2018 a Tribunalului Alba s-a dispus arestarea preventivă a susnumitului pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.02.2018 şi până la data de 18.03.2018 inclusiv, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba și ai Poliției municipiului Sebeş.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea