Tentaţiile sunt la tot pasul…

Înţelegere, iubire, o comunicare excelentă sunt lucruri care dau frumuseţea unui cuplu. Chiar şi aşa nu există relaţia perfectă, mai ales că tentaţiile sunt peste tot şi pot reprezenta momente de răscruce într-un cuplu. Ce tentaţii ne pândesc? Iată câteva exemple:
lInfidelitatea
Cel mai mare inamic al unei relaţii e infidelitatea, tentaţia de a înşela. Pe lânga simplul aspect al fructului interzis care devine mai tentant, infidelitatea poate avea şi cauze mai profunde. Fie că vorbim de rutină, fie unul dintre parteneri s-a îndrăgostit de altcineva. Ambele situaţii pot afecta o relaţie dacă nu există o legătură puternică între cei doi.
lMinciuna
Fiecare dintre noi mai spune câte o minciună mică, uneori chiar pentru a nu-l răni pe partenerul de viaţă. Minciunile nevinovate sunt inofensive şi nu par să afecteze armonia unei relaţii. Problema e atunci când minciunile se ţin lanţ, în acest caz într-un final minciuna dăunează.
lCuriozitatea
Curiozitatea de a testa ceva nou nu are legătură întotdeauna cu trădarea emoţională. Poate unul dintre cei doi îşi doreşte să încerce altceva şi nu are curajul să-şi exprime gândurile. Sau din teama de a nu-şi păta imaginea perfectă preferă să-şi ţină ascunse intenţiile. Curiozitatea este stârnită atunci când ceva lipseşte şi un partener se află în căutarea unor senzaţii noi.
lSexul virtual
Un joc tentant care incită în mod special imaginaţia bărbaţilor şi poate deveni o ispită periculoasă într-o relaţie de durată. Sexul virtual poate porni de la o discuţie banală, fiind o modalitate de a te deschide comunicării. Însă de la vorbe şi discuţii prelungi în faţa camerei web până la o întâlnire faţă în faţă nu mai este decât un singur pas.
lCompromisul
Poate reprezenta un ingredient benefic în orice relaţie. A convieţui împreună înseamnă a împărţi şi a-l accepta pe celălalt cu bune şi cu rele. Însă, niciodată nu încerca să fii ceea ce nu eşti de dragul lui. Dacă renunţi la valori importante care-ţi umbresc personalitatea, tinzi să aduni resentimente şi în timp vei regreta sacrificiile făcute. Aşadar, gândeşte-te de două ori înainte să accepţi un compromis.
lAnturajul
Anturajul nepotrivit poate pune în dificultate o relaţie armonioasă. Acesta poate afecta în special persoanele nesigure, care nu au foarte mare încredere în propriile forţe. De exemplu, imaginea dură a bărbatului trebuie permanent şlefuită în faţa găştii de prieteni. Pentru o înţelegere cât mai bună între anturaj şi relaţie, trebuie stabilite anumite limite. Fereşte-te de acei prieteni care ştiu tot ce-i mai bine pentru tine. Ţine cont de sfatul lor, însă analizează foarte bine situaţia înainte să iei nişte decizii pe care le-ai putea regreta.
lPăstrarea intimităţii
Atât în cazul relaţiilor aflate la început de drum, cât şi în cazul celor de durată, dorinţa de independenţă este la fel de importantă. Intimitatea, acel spaţiu vital pe care nu vrei să-l împarţi uneori nici măcar cu iubitul tău îţi conferă un sentiment deosebit. Depinde de tine cum vei ştii să te faci înţeleasă de la bun început, astfel încât să te bucuri de intimitate şi când iubeşti.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419