Rămâi conectat

Sport

Tenismena Giulia Pienariu (TC Dura Sebeș) a câștigat Cupa Aliten, la Chișinău

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismena Giulia Pienariu din Sebeș a câștigat primul turneu în afara grenițelor României, impunându-se la categoria 14 ani la Cupa Aliten, competiție organizată la Chișinău de Federația de Tenis din Republica Moldova.

În ultimul act sportiva din Alba a a trecut într-un mod categoric de Irina Zaicenco (din țara de dincolo de Prut), scor 6-1, 6-0, o victorie fără drept de apel. După ce s-a pregătit o anumită perioadă cu Rareș Andriuc, Giulia Pienariu se antrenează actualmente la Tenis Club Dura Sebeș, dar și la București, la lotul național, în vederea următoarelor întreceri.

În vârstă de 12 ani, împliniți în 10 ianuarie, Giulia Pienariu este o speranță a “sportului alb” din Sebeș, având rezultate constant bune, chiar dacă a abordat competiții la categoria superioară, Under 14. Astfel, de curând s-a clasat pe podium la turneul BT Cup 3 de la Cluj-Napoca, la categoria 14 ani. În 2021, la respectiva categoria de vârstă are la activ prezențe la Trofeul Damila Rm. Vâlcea, Trofeul Marc-Cupa Siwsspor, Cupa MXHOST Bistrița, Cupa Ograda cu Struți Sebeș, Cupa Electromax Petroșani, Cupa Mureșul Tg. Mureș.

Jucătoarea originară din Sebeș, Giulia Pienariu, ce a fost legitimate în trecut la CS Mova Alba Iulia, a participat la turneul internațional Daimon Cup Under 12. Competiția a avut loc la București și a făcut parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour. Giulia Pienariu a câștigat meciurile din două tururi preliminare, în care le-a învins pe Ana Maria Viciu (CS Libra Phoenix București) și Daria Alexandra Pleșcan (CS Olimpia București), fiind eliminată în primul tur. La categoria sa de vârstă a bifat prezențe la turnee disputate la București, Alba Iulia, Rm. Vâlcea, Tg. Mureș, Sebeș, reușind să-și adjudece trofee și să acceadă în ultimul act.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea