Teatrul de Păpuși ”Prichindel„ din Alba Iulia, invitat la Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși ”Sub căciula lui Guguță” de la Chișinău. Va prezenta spectacolul ”Povestea lui Muck cel Mic”

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia a fost selecționat să participe în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși ”SUB CĂCIULA LUI GUGUȚĂ”, organizat de Teatrul Municipal de Păpuși ”GUGUȚĂ”, Chișinău, Republica Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, în perioada 22 – 29 mai 2017. Teatrul albaiulian va participa cu spectacolul ”Povestea lui Muck cel Mic”, regia Todor Valov (Bulgaria), care se va juca în data de 24 mai 2017, ora 9.30 la Sala Teatrului Municipal de Păpuși ”GUGUȚĂ”.

Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși ”SUB CĂCIULA LUI GUGUȚĂ” este un eveniment cu tradiție, unic în Republica Moldova ca și concept, organizat odată la 2 ani. Prezența unor teatre și companii de prestigiu în cadrul festivalului, cu participarea unor personalităţi marcante din domeniul artei teatrale de animație din țară și străinătate, propun desfășurarea unui eveniment cultural de excepție.

Prezența în cadrul festivalului a spectacolului Povestea lui Muck cel Mic, pus în scenă de Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, conturează cu succes unul din obiectivele principale ale instituției, urmărite în dezvoltarea sa cultural-artistică, acela de a promova arta spectacolului din România şi de a stimula schimburile culturale dintre România şi celelalte ţări din Europa şi din lume, prin crearea de legături culturale și de prietenie cu instituţii şi companii de cultură similare.

„Spectacolul vine cu o abordare regizorală aparte. Păpușile și obiectele animate sunt foarte expresive și lucrate în detaliu. Muzica originală, alături de o scenografie minunată, te cucerește încă de la început și dublează la perfecție firul poveștii. Ai sentimentul că ești într-o lume de basm, mirifică, cu tentă orientală din care nu-ți mai dorești să pleci. Valoarea spectacolului este împlinită prin expresivitatea și mânuirea de excepție a actorilor care fac parte din distribuție. Suntem onorați pentru că am fost selecționați în acest festival. Povestea lui Muck cel Mic este un spectacol foarte apreciat atât de juriile de specialitate cât și de spectatori, care cu siguranță va fi și pe placul publicului din Republica Moldova”, a declarat Ioana BOGĂȚAN, managerul teatrului de Păpuși Prichindel.

Echipa spectacolului este formată din: distribuția: Piekny Ghiciuc, Mădălin Costea, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Teodora Popa, Viorica Boda, Rareș Bogdan Porca; regizor tehnic: Elena Madaras; lumini: Ovidiu Tămășan, Călin Popa; sunet: Florin Andrea; tehnician scenă:  Răzvan Laszlo.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...