Rămâi conectat

Societate

„Căsătorie cu de-a sila” la Casa de Cultură a Studenţilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aseară, începând cu ora 19:00, sala Casei de Cultură a Studenţilor s-a umplut până la refuz cu albaiulieni, tineri sau mai vârstnici, dornici de a se relaxa, într-o atmosferă plăcută cu umor, poezie şi teatru. Seara a început cu o  piesă de teatru  de excepţie intitulată „Căsătorie cu de-a sila”, pusă în scenă de către zece tineri foarte talentaţi din binecunoscuta trupă Skepsis.Pentru cei care cunosc mai puţin piesa, de fapt povestire a lui Moliere, menţionăm că ea a fost prezentată pentru prima oară în faţa Regelui Ludovic al XIV – lea, în 1664, cu Moliere în rolul principal. Dincolo de ridicolul situaţiei, des întâlnite în zilele noastre de altfel, satira lui Moliere „arde” falsa intelectualitate a vremii(de atunci şi de-acum) şi atinge problema modului în care oamenii superficializează înţelegerea relaţiilor de prietenie. Această „comedie-mascaradă”, aşa cum o numea chiar autorul, prezintă publicului aventura prin care Sgnarelle, nobil bătrân şi bogat,care doreşte să s însoare cu Dorimena, o fată mult mai tânără ca el. Pentru a reuşi, Sganarelle face mari eforturi, înfierbântat ca un adolescent.  Au dat viaţă cu mult talent acestei piese: Viorel Cioflică-Sganarelle, Eugenio-Geronimo, Olga Surd-Dorimena, Zoltan Zlaczki-Alcantor, Daniel Muntean-Lycante, Anca Suciu-prima ţigancă,  Camelia Şanta-a doua ţigancă, Andreea Adam-Pancratius, Răzvan Cociobea-Marfurius, Liudmila Cioflică-Alcidas, în regia lui Viorel-Mihai. A urmat un recital de poezie şi umor, toate în cel mai pur stil al unei seri cu… Skepsis,care au împlinit astfel o seară minunată pentru toţi cei prezenţi.
Fiţi alături de ei în înfiinţarea Teatrului Skepsis!

„În încercarea de a dezvolta arta dramatică şi divertismentul în Alba Iulia, am depus o cerere autorităţilor locale pentru concesionarea unui spaţiu în Şanţurile Cetăţii în vederea amenajării lui ca un teatru mic care să ofere albaiulienilor şi turiştilor stagiuni de spectacole, cheltuielile urmând a fi suportate de asociaţia noastră. Autorităţile locale s-au arătat a fi interesate să susţină proiectul, promiţându-ne că ne vor găsi un loc în inima oraşului. Iată de ce, grupul nostru a început o campanie de strângere de fonduri al cărei scop este întemeierea unui Teatru Mic, înţeles ca un centru cultural-artistic şi de divertisment. Teatrul Skepsis va fi un  loc al întâlnirii tuturor tinerilor care au ceva de oferit, ceva de învăţat sau ceva de dăruit comunităţii din care fac parte. Puteţi susţine acest proiect ca persoană fizică prin direcţionarea a 2% din impozit spre Asociaţia Grupul Skepsis, donaţii directe la Cutia Actorului sau în contul asociaţiei noastre:
Denumire entitate nonprofit: Asociaţia Grupul Skepsis
Cod de identitate fiscală: 21022125
Cont bancar IBAN : R017BRDE010SV11421630100”
Alexandra MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea