Taxa de timbru ar putea fi înlocuită cu eco-vignete în funcție de gradul de poluare al mașinii
Șoferii ar putea plăti eco-vignete în funcție de gradul de poluare al mașinii, conform ultimelor propuneri ale Ministerului Mediului.
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat că a prezentat aceste măsuri coaliției de guvernare, urmând să se decidă dacă timbrul de mediu va fi înlocuit cu o astfel de taxă.
Se ia în calcul ca eco-vigneta să fie un sticker aplicat pe parbrizul mașinii, culoarea acestuia fiind în funcție de norma de poluare. Stickerul va fi plătit la înmatricularea mașinii sau pentru cei care au deja mașini înmatriculate, în termen de doi ani.
Conceptul va fi introdus treptat și va conține și certificatul de calitate al aerului, “acele vignete care vor fi o analiză a autoturismelor, care vor circula în funcție de gradul de poluare”, conform declarațiilor ministrului Daniel Constantin.
”Există o discuţie dacă nu ar trebui ca acest impozit să ia în calcul şi norma de poluare şi emisiile de CO2. Asta e discuţia, nu neapărat că ar creşte sau ar scădea. Astea sunt lucruri care se vor analiza în perioada următoare. Dacă se va ajunge la o concluzie, o va prezenta Ministerul de Finanțe”, a mai menţionat ministrul Mediului.
Taxa de timbru a fost eliminată de la 1 februarie, odată cu celelalte peste o sută de taxe scoase din legislație, prin promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. De la începutul lunii trecute, proprietarii de mașini s-au îngrămădit să-și înmatriculeze autoturismele, fără a mai fi taxați ca până acum, statisticile arătând că peste 60.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în această perioadă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]