Tatăl unui jurnalist din Alba a găsit un portmoneu, cu bani și acte, pe care l-a predat polițiștilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Tatăl unui jurnalist din Alba a găsit un portmoneu, pierdut pe stradă, cu bani și acte, pe care l-a predat apoi Poliției municipiului Alba Iulia.

Tatăl jurnalistului albaiulian Gabriel Cobusneanu, patron al revistei Pro Alba și al site-ului cu același nume, a găsit un portmoneu pe care l-a predat poliției, așa cum ar trebui să facă orice cetățean corect, cu spirit civic.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Am găsit un portmoneu cu bani și acte, pe strada Bradișor (n.a. din Alba Iulia), pe numele Rus Eduard Emanuel. Posesorul îl găsește la politia municipiului Alba Iulia”, a scris Cobusneanu, duminică, pe pagina sa de Facebook, în speranța că va fi recuperat cât mai repede.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit articolului 216 din Codul Penal, însușirea bunului găsit constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea sau cu amendă.

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului”, prevede legea penală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419