Ziarul Unirea

Țara noastră, cea mai generoasă din UE pentru cei de la buget: Datoriile externe ale României cresc odată cu salariile bugetarilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

România are eticheta de cel mai generos stat când vine vorba de salariile majorate semnificativ ale bugetarilor. Însă, în ceea ce privește datoriile statului, acestea au crescut cu până la 10 milioane de euro, bani plătiți din taxele românilor.

Guvernul care tocmai s-a rupt a pus pe România eticheta de cel mai generos stat cu bugetarii, din tot blocul comunitar. Anul trecut, 35% din veniturile statului s-au dus către bugetari, sub formă de salarii.

ELIT

Veniturile angajaților de la stat s-au majorat semnificativ. Aceasta, în condițiile în care datele oficiale spun că, în ultimii doi ani, datoria statului a crescut cu aproape 10 milioane de euro. Iar acești bani vor fi dați înapoi tot de noi, de românii care plătesc taxe.

După România, la capitolul generozitate pentru bugetari, stă Cipru. În 2018, în Cipru, 29,7% din veniturile publice au intrat în portofelele celor care lucrează în sistemul de stat. În schimb, Germania dă angajaților numai 16,6% din ce strânge în visterie.

România a ajuns în fața acestui dezechilibru economic pentru că toate creşterile de salarii au fost făcute fără analize de impact pe termen mediu şi lung, iar în schimbul bunăstării din sistemul public au fost tăiate sau amânate investițiile vitale. Mai adăugăm şi faptul că fiscul nu prea colectează eficient taxele și impozitele.

Sursa: digi24.ro

Adela SPĂTAR

2 Comentarii

Eu 28 august 2019 at 12:17

Sper sa nu-mi blocati comentariul.SPER.De ce incercati sa ne spalati creierele cu germania asta?Ptr.ca da bugetarilor 16%?Dar germania imparte in mod egal cu noi emigrantii,ca si astia sunt tot bugetari,doar nu vin cu bani de acasa.Iar verner,marinimos ca matusa merkel,se „ofera”voluntar sa-i primeasca(adica ne sunt bagati pe gât).Nu vreau sa cotizez pt.ei.Pe noi,contribuabili la buget,nu ne intreaba nimeni?SPER SA NU-MI BLOCATI COMENTARIUL.

aristide venturiano 28 august 2019 at 12:28

1. Actualul guvern – Dragnea &co – a fost votat într-o veselie de români în 2016.
2. Articolul este corect însă ar fifost interesant să comparați și veniturile bugetarilor din UE cu cele ale românilor-la momentul 2016!
3. Legat de învrăjbirea unor categorii sociale , acum bugetari versus privați e o practică veche în România și nu înțeleg cum de nu se prinde nimeni Ș cei care au mâncat salam cu soia cu aceia care au plecat din țară înainte de 1989, minerii contra intelectualilor, etc.
4. Nu prea văd mare înghesuială nici acum să preia cineva guvernarea …bancuri și povești, că să vezi, că o fi, că o păți…
5. Vai de țara asta și vai de ce are să vină peste noi…
6.Speranța noastră …dacă mai ține din nou…e că România (nu politicienii) s-a salvat întotdeauna în ultimul moment!

Comentariile sunt oprite