Rămâi conectat

Economie

Sute de firme, luate la puricat, de ANAF. Amenzi de milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii de la Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au verificat 175 de firme în cadrul operațiunii „Integrum”, în perioada 17–24 martie.

Inspectorii antifraudă au identificat atât abateri minore, pentru care au aplicat cinci avertismente, dar și alte contravenții, care nu intră sub incidența Legii prevenirii, pentru sancționarea cărora au dispus 313 sancțiuni cu amendă contravențională, în cuantum total de 4,52 milioane de lei, și confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative, în valoare totală de 23,46 milioane de lei.

De la începutul operațiunii „Integrum” inspectorii antifraudă fiscală au dispus sancțiuni contravenționale (amenzi contravenționale și confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte legale de proveniență) în valoare totală de 36,12 milioane de lei.

Din totalul mărfurilor confiscate, 78% reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Operațiunea „Integrum”, aflată în desfășurare, a fost declanșată, deoarece inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu.

„Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finanțelor Publice și a Agenției Naționale de Administrație Fiscală se numără destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată. Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final”, au detaliat reprezentanții ANAF.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează miercuri Institutul Naţional de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea