Rămâi conectat

Actualitate

SURSE| După pierderea alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban își depune demisia. A avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la Palatul Cotroceni, a avut loc o discuție între Klaus Iohannis și Ludovic Orban, una neplăcută pentru premierul României și președinte al PNL, potrivit unor surse digi24.ro. Ludovic Orban va anunța în cursul acestei seri că va demisiona din funcție, dar va rămâne președintele partidului.

Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.

După întâlnirea dintre cei doi, Orban a plecat la Palatul Victoria, fără a mai trece pe la partid, unde se așteptau colegii săi că va fi convocată o ședință pentru a discuta rezultatul alegerilor de duminică.

Ludovic Orban va face declarații la ora 19.

Este de așteptat ca acesta să anunțe că își dă demisia din funcția de premier și că renunță la a mai fi premierul propus de PNL la consultările pentru alcătuirea unui nou Guvern, dar nu este clar dacă își va asuma și rezultatul prost înregistrat de PNL la alegerile parlamentare, mult sub scorul estimat de liberali.

Mulți dintre liderii PNL și-au exprimat nemulțumirea legată de modul în care Ludovic Orban a gestionat atât guvernarea, criza Covid dar și campania electorală. O parte dintre liberali și-ar dori o reformă a partidului, o schimbare la vârf, ceea ce s-ar putea realiza la Congresul partidului, în luna aprilie.

Deocamdată aceste nemulțumiri sunt transmise în partid doar neoficial și niciodată deschis în fața lui Orban sau a președintelui Klaus Iohannis.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea