SURSE: Cine sunt liberalii care se visează prefecți de Alba?

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

SURSE: Cine sunt liberalii care se visează prefecți de Alba?

Deși Guvernul PNL nu a fost încă instalat, liberalii anunță, prin vocea europarlamentarului Rareș Bogdan, că în 48 de ore de la validarea noului guvern toți prefecții și subprefecții din țară ar urma să fie schimbați din funcții.

”În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului”, a spus Rareş Bogdan, citat de Agerpres.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De altfel, căderea Guvernului Dăncilă și anunțul preluării guvernării de către PNL au agitat deja spiritele și în rândul liberalilor din Alba, care trebuie să stabilească în zilele următoare numele viitorilor prefect și subprefect.

PMP - Alegeri parlamentare 2020
Surse apropiate PNL Alba au declarat că deocamdată nu s-a căzut de acord asupra unor nume, însă ar exista o listă ”scurtă” alcătuită pe baza unor solicitări de funcții pe care liberalii din Alba le-au depus la partid.

Pentru funcția de prefect, ar fi optat, printre alții: Dan Coriolan Simedru, Claudiu Răcuci, Raul Tudorașcu, Marcel Simion sau Nicolae Mărginean. Aceștia și-ar fi manifestat expres dorința să preia funcția de prefect însă se mai discută și despre alte persoane care nu și-au exprimat intenția în scris.

Spre exemplu, Ștefan Bardan, care a mai ocupat în trecut funcția de prefect, iar în prezent este director al S.C. Apa CTTA Alba, ar fi una dintre aceste variante.

Dan Coriolan Simedru, în prezent economist în cadrul OIR POSDRU Centru, a mai deținut funcția de prefect al județului Alba în două rânduri, ultima dată pentru câteva luni în 2012. Totodată a fost deputat în perioada 2012 – 2016.

Potrivit unor surse apropiate partidului Simedru își dorește foarte mult funcția de prefect, motiv pentru care s-a reactivat politic, încercând să se facă util partidului după o lungă perioadă în care nu a mai dat pe acolo. Simedru nu are deocamdată și susținerea tuturor peneliștilor pentru această funcție.

Deși a optat pentru funcția de prefect în documentul depus la partid și se bucură de susținere politică, este puțin probabil ca Răcuci Claudiu să fie dispus să renunțe la funcția de deputat pe care o deține în prezent.

Raul Tudorașcu, consilier local cu atribuții de viceprimar, își dorește de asemenea să ajungă prefect. El a mai ocupat în perioada 2009 – 2012 funcția de subprefect.

Marcel Simion este de profesie avocat și ocupă funcția de consilier județean.

Nicolae Mărginean este director Departament Relații publice și Comunicare din cadrul ADR Centru și, potrivit documentului depus la partid, s-ar mulțumi și cu funcția de subprefect. Liberalii din Alba trebuie să decidă în zilele următoare pentru cine optează având în vedere că luni, 4 noiembrie, este programat votul în Parlament pentru Guvernul Orban și, dacă acesta va trece, înlocuirea prefecților și subprefecților PSD se va afla printre primele măsuri luate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Fosila 4 noiembrie 2019 at 5:44

Pleaca unii, vin altii si tot fara vreun efect pt popor !

Comentariile sunt oprite