Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Supercupa AJF Alba deschide oficial sezonul fotbalistic în judeţ | Astăzi, ora 18.00, la Galda de Jos, Viitorul Sântimbru – Mureşul Vinţu de Jos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muresul Vintu - Performanta Ighiu 58Mureşul Vinţu de Jos (promovată în Liga a 3-a) şi Viitorul Sântimbru (locul trei în Liga a IV-a şi câştigătoarea cupei) se înfruntă astăzi, de la ora 18.00, la Galda de Jos, în a 5-a ediţie a Supercupei AJF Alba.

Este practic uvertura sezonului fotbalistic 2016/ 2017 în Alba şi un nou episod al duelurilor directe între rivalele din stagiunea precedentă, fiind suficiente orgolii la mijloc, pe lângă dorinţa de a cuceri un trofeu. Dan Comşa, este la ultimul său joc pe banca tehnică a Viitorului Sântimbru, iar Ştefan Fogoroşi va sta în tribune, fiind suspendat.

Citeşte şi: Vineri, la Galda de Jos, Supercupa AJF Alba, Mureşul Vinţu de Jos – Viitorul Sântimbru

Dacă formaţia din Galtiu va disputa în premieră un asemenea joc, în schimb vinţenii sunt în al doilea an consecutiv la acest nivel, după ce în 2015 au pierdut… la Galtiu, 0-1, cu Performanţa Ighiu.

*Viitorul Sîntimbru, probleme cu portarii!

Viitorul Sîntimbru nu uită că a pierdut promovarea în eşalonul terţ, tocmai în dauna oponentei de astăzi, un cuvânt greu de spus în derularea ostilităţilor fiind acel 0-5 din derby-ul direct. Formaţia condusă de Dan Comşa are deja la activ un meci oficial, cu Sănătatea Cluj şi întâmpină foarte multe probleme de lot înaintea Supercupei AJF. Vor lipsi, cu siguranţă, din motive medicale, Biro, Drăghiciu, Ruscă, C. Hălălae, Pisoiu, Cr. Ivaşcu, marea problemă fiind la postul de portar.

Ov. Barna şi Pascu acuză accidentări, existând posibilitatea ca între buturi să se regăsească Iacşa. “Este ultimul meu meci pe banca tehnică a Viitorului Sântimbru, dar sper să mai cuceresc un trofeu. Vrem să ne luăm revanşa pentru campionat, însă va fi foarte greu cu atâtea absenţe, principala durere de cap fiind la nivelul portarilor. La fel ca şi cu «viruşii verzi», întâlnim un adversar din liga superioară, dar nu suntem învinşi dinainte”, a declarat Dan Comşa.

*Ştefan Fogoroşi, suspendat!

Nici în tabăra Mureşului apele nu sunt liniştite, ba dimpotrivă. Antrenorul Ştefan Fogoroşi nu va debuta oficial pe banca nou-promovatei în Liga a 3-a, având de ispăşit o etapă de suspendare din sezonul anterior, juniorii Morea şi Fulea nu au mai ajuns de la Şurianu Sebeş şi vor lipsi, fiind indisponibili, Măd. Popa, A. Ianc şi Gavrilă. În plus, vinţenii intenţionează să-i legitimeze până la ora meciului pe jucătorii înregimentaţi în această perioadă, G. Goronea (Metalurgistul Cugir), portarii Al. Coman (AFC Odorheiu), Cobliş (Cetate Deva) şi Al. Samoilă (Gaz Metan Mediaş), F. Morar (Performanţa Ighiu), D, Mărginean (Inter Ciugud). “Este un joc important pentru noi, un duel oficial, pe care-l abordăm cu seriozitate maximă în dorinţa de a-l câştiga. Nu are relevanţă ce s-a petrecut în returul anterior, este un singur meci, în care se pot întâmpla multe”, a spus Ştefan Fogoroşi, care în returul anterior, cu Dalia Sport Daia Română, a dat lovitura de graţie Viitorului Sîntimbru (4-1, în 22 mai, în etapa a 28-a), pe care a scos-o total din calculele accederii în eşalonul terţ.

Au fost delegaţi An. V. Nicola (Alba Iulia), Aur. Sârbu, An. Sârbu (ambii Aiud); rezervă An. Nicola (Alba Iulia); observator M. Neagu (Beldiu).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea