Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Subunitate nouă de pompieri în comuna Jidvei pentru a deservi mai multe localități din zonă: Proiectul pe masa Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subunitate nouă de pompieri în comuna Jidvei pentru a deservi mai multe localități din zonă: Proiectul pe masa Guvernului

Printre proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 5 octombrie 2023 se află și cel privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Jidvei, județul Alba, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al U.A.T. Jidvei în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din Jidvei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, intenționează să construiască un sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Jidvei, necesar desfășurării activităților specifice.

În acest sens, a fost identificat un teren intravilan în suprafață de 3.771 mp, situat în județul Alba, Comuna Jidvei, Sat Jidvei, str. Morii, nr. 9, Intravilan, înscris în Cartea Funciară nr. 81543 Jidvei cu numărul cadastral 81543.

Demersul este justificat deoarece, prin operaționalizarea Punctului de Lucru Jidvei, se va reduce timpul de răspuns în situații de urgență pentru unitățile administrativ- teritoriale ale comunelor Jidvei, Cetatea de Baltă și Șona, coroborat cu faptul că diversitatea și dinamica situațiilor de urgență necesită identificarea și adaptarea unor măsuri adecvate de răspuns.

De asemenea, în urma operaționalizării punctului de lucru, nu va mai fi necesar Planul de intervenție comună cu ISUJ Mureș, deoarece timpul de răspuns al echipajelor de intervenție în comuna Cetatea de Baltă, de la Punctul de Lucru Jidvei este mai mic decât al echipajelor de la Detașamentul de Pompieri Târnăveni.

„Prin dispunerea în teritoriu a subunităților aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, intervenția este asigurată în condiții optime, însă, pentru minimizarea timpilor de intervenție și, implicit, diminuarea ratei mortalității, a valorii pagubelor materiale și a consumului de resurse la intervenție este necesară crearea de noi subunități de intervenție, cu precădere în zonele rurale. În acest sens, prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 (PDD) se are în vedere construirea de noi subunități, cu infrastructura aferentă, dispuse astfel încât să se optimizeze timpul de răspuns în situații de urgență. În baza acestui proiect, a fost propusă crearea unei subunități în zona Comunei Jidvei, cu sediul în localitatea Jidvei, care va acoperi un sector de intervenție din componența căruia facparte 3 comune și 15 sate, cu o populație de 11.594locuitori și o suprafață de aproximativ 275,34 km2”, se arată în document.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea