Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

STUDIU: Vaccinul Pfizer poate genera de zece ori mai mulți anticorpi față de cel chinezesc, produs de Sinovac

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou studiu care explică rezultatele campaniilor de imunizare în care au fost folosite vaccinuri diferite arată o diferență substanțială între nivelul anticorpilor anti-COVID pe care îl generează vaccinul ARN mesager și cele cu viruși inactivi.

Studiul realizat în Hong Kong și publicat joi în prestigioasa revistă medicală The Lancet a descoperit că angajații sanitari din această țară care au fost imunizați în regim complet cu vaccinul Pfizer/BioNTech au niveluri de anticorpi de aproximativ 10 ori mai mare decât cei care au primit vaccinul Sinovac bazat pe viruși inactivi.

Deși anticorpii nu sunt singurul factor care trebuie luat în considerare în imaginea de ansamblu a capacității unui vaccin de a genera imunitate împotriva COVID-19, „diferențele în concentrația anticorpilor neutralizatori identificate în studiul nostru s-ar putea traduce în diferențe substanțiale în ceea ce privește eficacitatea vaccinurilor”, afirmă cercetătorii.

Constatările studiului din Hong Kong se alătură unui număr tot mai mare de dovezi potrivit cărora vaccinurile ARNm sunt superioare când vine vorba de oferirea unei protecții potente și cuprinzătoare împotriva SARS-CoV-2 și variantelor sale, comparativ cu vaccinurile ce se bazează pe metode mai tradiționale precum cele cu viruși inactivi

Țări ca Israel și Statele Unite care s-au bazat preponderent pe vaccinurile ARNm dezvoltate de Pfizer și partenerul său german BioNTech precum și de Moderna au asistat la o reducere substanțială a numărului de infecții.

Cele care și-au axat campania de imunizare anti-Covid pe vaccinurile chinezești Sinovac și Sinopharm nu au înregistrat o scădere atât de mare a numărului de cazuri însă și acestea au redus semnificativ numărul de infecții severe și decese cauzate de COVID-19.

Eficacitatea mai scăzută a vaccinurilor inactivate a determinat țări ca Thailanda și Emiratele Arabe Unite să ofere populației deja imunizate în regim complet o a treia doză a unui vaccin ARNm în contextul răspândirii variantei Delta mult mai infecțioase a coronavirusului.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea