Rămâi conectat

Curier Județean

STUDIU| Riscul de forme grave COVID la persoanele vaccinate este legat de vârstă sau comorbidități

Ziarul Unirea

Publicat

în

STUDIU| Riscul de forme grave COVID la persoanele vaccinate este legat de vârstă sau comorbidități

Printre persoanele vaccinate, riscul de a face o formă gravă de Covid-19 apare asociat cu vârsta, administrarea de imunosupresoare sau corticosteroizi şi cu prezenţa anumitor comorbidităţi, confirmă un studiu realizat în Franţa, scrie AFP, potrivit news.ro.

Această constatare era cunoscută, dar studiul de faţă, care s-a concentrat pe toate persoanele cu schema de vaccinare completă (două doze sau o doză şi o infecţie) în Franţa, la 31 iulie, adică pe 28 de milioane de persoane, oferă cifre interesante.

Condus de structura Epi-Phare, care cuprinde Assurance maladie (Cnam) şi Agenţia Medicamentului (ANSM), arată că în timpul acestei cercetări, 5.345 de persoane au fost spitalizate şi 996 au murit la spital din cauza Covid-19.

Între subiecţii vaccinaţi, riscurile de spitalizare şi de deces în spital au fost asociate vârstei. De exemplu, în raport cu persoanele de 45-54 de ani, cele în vârstă de 85-89 de ani au un risc de patru ori mai ridicat de a fi spitalizate şi de 38 de ori mai mari de a muri. Persoanele care locuiesc în comunele cele mai defavorizate aveau un risc de spitalizare de 1,3 ori mai mare.

În plus, doar 10% din pacienţii vaccinaţi internaţi pentru Covid-19 şi 2% din pacienţii vaccinaţi decedaţi în spital nu prezentau nicio comorbiditate, adică de două ori mai puţin decât în rândul ​​populaţiei nevaccinate din primele două valuri. Printre persoanele vaccinate spitalizate, 12% prezentau o comorbiditate, 16% două comorbidităţi, 18% trei comorbidităţi, 16% patru comorbidităţi şi 27% cinci comorbidităţi sau mai multe.

În concluzie, „printre persoanele vaccinate, riscul de a avea o formă gravă de Covid-19 apărea mult asociat vârstei, administrării de imunosupresoare sau corticosteroizi sau unele comorbidităţi”, dezvăluie prof. Mahmoud Zureik, directorul structurii Epi-Phare. „Şi acest risc creşte mult odată cu numărul comorbidităţilor”, adaugă el.

„Aceste rezultate confirmă riscul foarte mic de spitalizarepentru persoanele vaccinate”, subliniază epidemiologul. El „sugerează de asemenea importanţa vaccinării combinată cu măsuri de prevenţie pentru a evita şi mai mult riscul de forme severe de Covid-19 la persoanele vaccinate, în special la populaţia vârstnică şi imunodeprimată”.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Apă cu porția pentru locuitorii din mai multe zone din Alba, în plină perioadă de caniculă. Programul de furnizare, actualizat de APA CTTA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apă cu porția pentru locuitorii din mai multe zone din Alba, în plină perioadă de caniculă. Programul de furnizare, actualizat de APA CTTA Locuitorii din mai multe zone din Alba primesc apă cu porția, în plină perioadă de caniculă. AP CTTA Alba a actualizat programul de furnizare. Având în vedere temperaturile foarte ridicate din aceste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea