Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Studiu: Muzica face parte din viața cotidiană a 87% dintre români. Care sunt genurile muzicale preferate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studiu: Muzica face parte din viața cotidiană a 87% dintre români. Care sunt genurile muzicale preferate

Conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research Iași, muzica are un impact semnificativ asupra vieții românilor. 49% dintre respondenți se declară iubitori de muzică, iar 87% ascultă muzică zilnic, cel puțin 30 de minute pe zi. De asemenea, 9 din 10 români sunt influențați de muzica pe care o aud în baruri, pub-uri, cafenele și restaurante.

83% dintre participanți declară că îi place muzica în general, cu precădere tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani (91%). Jumătate dintre români (49%) fac parte din categoria „Iubitori de muzică,” care apreciază și ascultă muzica în mod frecvent în viața de zi cu zi.

De asemenea, 70% dintre respondenți consideră important sau foarte important să audă muzică cunoscută în locațiile pe care le frecventează, în special în restaurante și terase (73%), baruri și pub-uri (73%), sau cafenele și cofetării (66%).

Nu doar muzica în sine este importantă, ci și genul muzical. Astfel, 66% dintre participanți consideră că este important sau foarte important ca genul muzical să li se potrivească în locațiile publice pe care le aleg. Se observă o pondere mai mare în rândul celor cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (72%) și a iubitorilor de muzică (81%).

Cele mai populare genuri muzicale ascultate de români în baruri și pub-uri includ muzica pop/hip-hop/rap (40%), rock (41%) și muzica dance/electronică (38%). În restaurante și terase, preferințele se îndreaptă către muzica tradițională/populară (38%), blues (37%) și jazz (35%), în timp ce în cafenele și cofetării, românii preferă muzica blues (30%) și muzica pop/hip-hop/rap (29%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea