Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Studenții plătesc integral abonamentele la transportul local în comun: Vor primi reducerea de 90% prin decontare de la universități

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Studenții plătesc integral abonamentele la transportul local în comun: Vor primi reducerea de 90% prin decontare de la universități

Ministerul Educației a anunțat că, în conformitate cu legea educației care a intrat în vigoare cu mai puțin de o lună în urmă, studenții ar trebui să beneficieze de reduceri semnificative la transportul local în comun, dar implementarea acestei măsuri a ridicat unele probleme.

Potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro, reducerea de 90% la tariful de călătorie pentru studenți ar trebui să fie acordată prin decontare de către universități, după ce studenții cumpără abonamentele la preț integral. Cu toate acestea, până în prezent, acest mecanism de decontare între instituții de învățământ superior și operatorii de transport nu a fost pus în aplicare, cel puțin în București.

Studenții din București care și-au cumpărat abonamentele integral nu au primit încă reducerea de 90%, deoarece nu există proceduri de decontare la universități. Acest proces se preconizează că va dura cel puțin o lună. Universitatea din București nu a efectuat decontarea abonamentelor până în prezent, iar mulți studenți sunt reticenți din cauza incertitudinii privind recuperarea banilor.

Cu toate acestea, în alte orașe, cum ar fi Iași, unele universități au intervenit pentru a sprijini studenții, suportând costurile abonamentelor în acest context neclar. De exemplu, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a decontat abonamentele studenților pentru luna octombrie, oferind 100% reducere pentru studenții orfani și 90% pentru ceilalți studenți.

Ministerul Educației a subliniat că această reducere este destinată doar studenților de la universitățile de stat, deși legea permite beneficiul transportului redus și pentru studenții de la instituții private acreditate.

Aceste probleme legate de implementarea reducerii la transportul local pentru studenți arată nevoia de clarificare și de stabilire a procedurilor adecvate pentru decontare, pentru a asigura că această măsură benefică pentru studenți poate fi pusă în aplicare în mod eficient și uniform în întreaga țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea