Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Studenții de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în dialog cu tinerii privați de libertate de la Penitenciarul Aiud

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studenții de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în dialog cu tinerii privați de libertate de la Penitenciarul Aiud

Luni, 13 noiembrie 2023, studenții și masteranzii Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918″ – Alba Iulia au participat la o activitate socială dedicate persoanelor private de libertate – tineri – organizată de Sectorul Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud în colaborare cu profesorul lor, pr. prof. univ. dr. Dan Ioan.

Activitatea a debutat cu o slujbă la capela unității, apoi domnul inspector de poliție penitenciară Arpad Mathe, asistent social, le-a vorbit acestora despre misiunea pe care o desfășoară în mediul carceral și a răspuns întrebărilor pe care studenții i le-au adresat. A urmat apoi o sesiune de dialoguri cu 13 tineri privați de libertate, custodiați la regimul închis, în care studenții au putut afla factorii de mediu și motivele care i-au condus la viața infracțională, dar și gândurile pe care aceștia le nutresc pentru momentul în care vor fi repuși în libertate.

Având în vedere situația dramatică și alarmantă cu care România se confruntă la momentul actual în ceea ce privește consumul și traficul de droguri, fiecare oaspete a avut ocazia de a interacționa individual cu câte un deținut care a fost afectat de acest flagel.

Acțiunea se înscrie în șirul activităților pe care Sectorul Reintegrare Socială din Penitenciarul Aiud le desfășoară cu persoanele private de libertate pentru readaptarea lor la o viață normală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea