Rămâi conectat

Actualitate

Studenții care primesc burse sociale ar putea primi vouchere de 1.500 de lei și subvenționarea chiriei, pentru anul universitar 2023-2024

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Studenții care primesc burse sociale ar putea primi vouchere de 1.500 de lei și subvenționarea chiriei, pentru anul universitar 2023-2024

Începând cu anul universitar 2023-2024, studenții care au burse sociale ar putea primi vouchere de 1.500 de lei și să le fie plătită chiria, transmite ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. „Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor”.

Acest sistem e folosit deja în învățământul preuniversitar și urmează să fie aplicat și în cazul studenților. În anul școlar 2022-2023 sunt 405 mii de elevi beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Pentru 160.000 au fost virații banii în perioada septembrie-noiembrie. 190.000 au primit cei 500 de lei la sfârșitul lunii decembrie, iar restul de 55.000 în primăvară, potrivit lui Marcel Boloș.

Studenții vor fi implicați și ei în proiectul ordonanței de urgență, prin care va fi schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din mediile vulnerabile, a mai spus Boloș.

„Oricum, intenționăm ca studenții beneficiari de burse sociale să aibă vouchere. Pentru ei, intenționăm să fie de 1.500 de lei valoarea voucherului și, dacă putem, să le subvenționăm chiria celor care sunt din familii defavorizate, care au o stare materială mai precară”, a afirmat ministrul.

Întrebat care e numărul studenților care ar urma să beneficieze de vouchere și de plata chiriei, Marcel Boloș a declarat: „Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor (2023-2024 – n.red). (…) Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă. Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale”.

Conform Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), în anul universitar 2019-2020 erau 36.324 de studenți care aveau bursă socială. În anul universitar 2018-2019 erau 26.433 de beneficiari de burse sociale.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări MAJORE in 2024 la asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări MAJORE in asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează in perioada urmatoare Șoferii se pregătesc de schimbări semnificative în sistemul bonus-malus începând cu anul 2024, conform unor anunțuri recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Această modificare va avea un impact major asupra costurilor polițelor RCA, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare