Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Studenţi francezi interesaţi de istoria, cultura şi tradiţiile din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În baza parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Alba şi departamentul La Manche, anual în România, respectiv în Franţa, se desfăşoară „Universitatea de vară” pentru studenţi, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) fiind membru fondator al Asociaţiei „Alba Manche Împreună”. În acest an, a venit rândul UAB să găzduiască această întâlnire, a IV-a din şirul acestor manifestări, ne-a informat conf. univd. dr. Valeria Pioraş, din cadrul Departamentului de Filologie, responsabil din partea UAB.
În acest context, în perioada 22 – 29 iunie, 6 studenţi de la Ştiinţe, din cadrul Institutului Universitar de Tehnologie Cherbourg Manche, însoţiţi de Monique Leroy, se află la cursurile „Universităţii de Vară” organizate de UAB, prin Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Consiliul Judeţean Alba, reprezentat de consilierul pentru relaţii internaţionale Cornelia Mădăraş şi Asociaţia „Alba Manche Împpreună”. Genericul acestei ediţii este „Istorie, patromoniu, tradiţii”, motiv pentru care activităţile propuse au reunit manifestări menite să ducă la atingerea scopului: însuşirea unor cunoştinţe istorice şi culturale româneşti. De exemplu, joi, 28 iunie, studenţii francezi au avut parte de un „raliu” de orientare turistică dinspre centrul municipiului Alba Iulia spre Cetate, fiind nevoiţi să facă dovada trecerii prin anumite puncte de pe traseu. În program au mai fost incluse vizite prin UAB, la obiectivele turistice din Alba Iulia, galeriile miniere de la Roşia Montană, podgoriile şi cramele din zona Aiud – Ciumbrud, cu degustare de vinuri, gastronomie tradiţională transilvană.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea