Rămâi conectat

Actualitate

Statutul Elevului, aprobat de Ministrul Educației. Din anul școlar 2016-2017, elevii au propriul Statut

Ziarul Unirea

Publicat

în

elevi-banciMinistrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat miercuri, 10 august, Statutul Elevului, document ce reglementează drepturile și obligațiile elevilor înmatriculați în instituțiile de învățământ de stat, particular sau confesional din România, primul de acest tip elaborat în România după 1990.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, forma finală a documentului s-a conturat în urma dezbaterii publice pe care Ministerul Educației a organizat-o în perioada 17 iunie – 4 iulie, prevederile Statutului aplicându-se începând din anul școlar 2016-2017.

O componentă majoră a acestui document o reprezintă întărirea rolului elevilor în comunitatea școlară, documentul fiind elaborat de Ministerul Educației în colaborare cu Consiliul Național al Elevilor și alte organizații reprezentative ale elevilor.

„Îmi doresc ca Statutul Elevului să contureze un cadru în care vocea elevului să se facă auzită cu adevărat în comunitatea școlară. O voce informată, responsabilă, interesată să protejeze drepturile elevilor și să crească, totodată, capacitatea tinerilor de a se implica în viața școlii. Îmi doresc, de asemenea, ca elevii și profesorii să aibă un dialog activ, sa devină parteneri pentru un bine comun, acela al elevului, pentru că școala este despre și pentru elevi’, a declarat ministrul Mircea Dumitru, citat în comunicat.

Drepturile elevilor sunt structurate în 5 categorii: drepturi educaționale, drepturi de asociere și exprimare, drepturi sociale, recompense și alte drepturi. Documentul prevede deopotrivă îndatoriri, interdicții și sancțiuni pentru încălcarea de către elevi, în incinta unității de învățământ, a prevederilor statutului sau a prevederilor explicite din actele normative în vigoare.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea