Rămâi conectat

Curier Județean

Starea pârtiilor de schi la Arieșeni și Șureanu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Serviciul Turism, din cadrul Consiliului Județean Alba, ne-a transmis informațiile despre starea actuală a pârtiilor de schi din județ.

Domeniul Schiabil Şureanu

Drum: singura porțiune care pune probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă mici porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă.

Pârtii: odată cu noul sezon de schi, a fost introdusă o nouă pârtie, denumită A 3. Pornește de la cota 2.010, ajunge la cota 1.650 și are o lungime de aproximativ 1.850 m. Așadar, la Șureanu putem vorbi de 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2). Din păcate, nu toate sunt funcționale, având în vedere că stratul de zăpadă măsoară doar 15-20 cm. Predomină gheața, pe alocuri smocurile de iarbă și pietrele, precum și dâmburile. Pârtia care se află în cea mai bună formă este A 1. De asemenea, iubitorii de freeride și schi de tură vor fi dezamăgiți, întrucât stratul de zăpadă din afara pârtiilor nu e suficient de gros.

Meteo: conform prognozelor meteo (freemeteo.com), la Șureanu va ninge începând de vineri, până în jurul zilei de luni. Ninsorile vor fi slabe cantitativ iar vremea va fi rece, cu temperaturi minime de până la -12 grade Celsius.

Instalații de cablu: telescaunul va funcționa în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. Din păcate, din cauza lipsei de zăpadă de pe pârtii, doar teleschiul Curmătura va fi deschis.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei apreschi­-uri; unități de cazare la Oașa, în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 15 cm, nefiind foarte potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo (accuweather.com), la Arieșeni va ninge slab de vineri până luni, temperaturile maxime menținându-se negative, atingând -14 grade Celsius.

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare în stațiunea Vârtop.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea